tentativă de omor la șura mică - un bărbat a fost lovit cu sapa în cap din cauza unor porci
foto: arhivă

Scene de groază în localitatea sibiană Șura Mică. Între doi vecini s-a iscat o ceartă monstru, iar lucrurile au degenerat, una dintre persoane fiind lovită în cap cu o sapă. În urma celor întâmplate, inculpatul a fost arestat preventiv fiind cercetat într-un dosar ce are ca obiect tentativa de omor.

Ceartă pentru niște animale

În iunie a acestui an, un bărbat a mers în vizită la un vecin. Aparent prieteni, cei doi bărbați s-au pus pe băut în curtea victimei și, la un moment dat, pe fondul consumului de alcool, eu început să se certe. Sursele Ora de Sibiu spun că cei doi nu s-au înțeles în privința achiziționării unor porci. De la vorbe urâte până la bătaie a fost un singur pas – în scurt timp, bărbații au început să se lovească cu pumnii în față. Inculpatul a plecat acasă și părea că totul se va termina aici.

L-a lovit cu sapa în cap

O lună mai târziu de la acest incident, inculpatul și-a vizitat din nou vecinul. Era pus pe ceartă și, drept dovadă, s-a ciondănit și cu soția victimei. I-a amenințat pe amândoi, după care a plecat. În data de 24 iulie însă, persoana vătămată se întorcea cu căruța de lemne din pădure. Inculpatul l-a văzut pe bărbat și l-a urmărit cu mașina. S-a dat jos din vehicul, s-a apropiat de el și l-a lovit cu o sapă în cap.

Arestat preventiv pentru tentativă de omor

În urma celor întâmplate, s-a deschis un dosar de cercetare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Inculpatul, în vârstă de 46 de ani, a fost arestat preventiv, iar în data de 18 august măsura a fost prelungită. Bărbatul a făcut contestație, dar a fost respinsă de magistrați.

„În temeiul art. 348 Cpp raportat la art. 207 alin. 2 şi alin. 6 Cpp constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului D.I., în prezent aflat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu (mandat de arestare preventivă nr. 44/UP/26.07.2021 emis de Tribunalul Sibiu în dosar nr. 1953/85/2021). În temeiul art. 348 Cpp raportat la art. 207 alin. 4 și alin. 6 Cpp menţine măsura arestării preventive a inculpatului D.I.”, se arată în soluția pe scurt publicată pe Portalul Instanțelor.

Inculpatul mai rămâne încă o lună în arest preventiv în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu.

Vă reamintim că în data de 10 august, o altă tentativă de omor a avut loc pe raza județului Sibiu. De această dată, totul s-a petrecut într-o gospodărie din Cristian, acolo unde un bărbat și-a lovit concubina cu un topor. DETALII AICI. 

Ultima oră

Comentariul meu