guvernul a aprobat construcția noului bloc chirurgical de la spitalul militar - asistență medicală pentru militarii de la comandamentul nato

Guvernul a aprobat în ședința de joi construcția noului bloc chirurgical de la Spitalul Militar din Sibiu. Aici se vor realiza servicii medicale de specialitate, în regim de urgență și ambulatoriu pentru cadrele militare din Comandamentul NATO, dar și pentru populația civilă din județele Sibiu, Alba și Hunedoara.

„Veste bună pentru Sibiu. Am susținut astăzi aprobarea de către Guvern a Hotărârii prin care Spitalul Militar Sibiu va avea un pavilion nou – bloc chirurgical politraumă. Capacitatea și calitatea serviciilor medicale disponibile în Sibiu va fi îmbunătățită. În ședința de Guvern de astăzi a fost aprobată Hotărârea pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Realizare pavilion nou – bloc chirurgical politraumă din cazarma 1044 Sibiu”, a anunțat Dan Barna pe pagina de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Bloc chirurgical nou la Spitalul Militar din Sibiu

În prezent, în cazarma 1044 Sibiu funcționează Spitalul Militar de Urgență „dr. Alexandru Augustinˮ Sibiu care asigură servicii medicale de specialitate, în regim de urgență și ambulatoriu, pentru cadrele militare, familiile acestora și populația civilă din județele Sibiu, Alba și Hunedoara.

Servicii medicale pentru militari

Obiectivul proiectului imobiliar este acela de a asigura pe lângă investigarea stării de sănătate și tratamentul militarilor și personalului civil din cadrul Ministerului Apărării Naționale, militarilor aflați în misiuni în zona de responsabilitate a investiției, rezerviștilor armatei române din județul Sibiu și județele limitrofe, precum și a populației civile din zona de responsabilitate și consolidarea operaționalizării, menținerii nivelului capacității de luptă și evaluării operaționale a structurii de forțe a Armatei României. Decizia construirii unui nou bloc operator la Spitalul Militar vine odată cu începerea activității a Comandamentului NATO la Sibiu.

Pavilionul chirurgical politraumă țintește aducerea potențialului și eficienței serviciilor de urgență, diagnostic și tratament la nivelul țărilor Uniunii Europene cu sistem sanitar avansat, asigurând o creștere a capacității și capabilității spitalului în asigurarea funcțiilor și a funcționalității acestuia, în situații de reacție pentru reducerea riscurilor sau la apariția unor posibile pericole.

Ultima oră

Comentariul meu