consiliul județean va emite autorizații de construcție în regim de urgență pentru anumite situații

Consilierii județeni vor vota în ședința de la finalul acestei luni un proiect de hotărâre care reglementează emiterea autorizațiilor de construcție în regim de urgență. Sistemul va fi aplicat doar în anumite cazuri, prevăzute de noul regulament.

Conform regulamentului, autorizațiile emise în regim de urgență vor fi semnate în maxim 7 zile lucrătoare. Pentru solicitarea autorizației de construire în regim de urgență, beneficiarul va completa Cererea pentru emiterea autorizației de construire, cu specificare ÎN REGIM DE URGENȚĂ și achită taxa de urgență stabilită prin Hotărârea Consiliului Județean Sibiu cât și taxa pentru emiterea autorizației de construire, reprezentând 0,5 % sau 1 % din valoarea lucrării.

”De la Regulamentul propus sunt exceptate lucrările de construire prevăzute la art. 7, alin.(16) ,,.. în cazul construcţiilor sau imobilelor care prezintă pericol public, constatat prin raport de expertiză tehnică sau notă tehnică justificativă, autorizaţia de construire pentru executarea lucrărilor de intervenţie în primă urgenţă, care constau, în principal, în sprijiniri ale elementelor structurale/nestructurale avariate, demolări parţiale şi consolidări la structura de rezistenţă, obligatorii în cazuri de avarii, accidente tehnice, calamităţi ori alte evenimente cu caracter excepţional, se emite imediat de către autoritatea administraţiei publice competente”, se arată în proiectul de hotărâre.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu