video momentul când un turist e atacat de urs pe transfăgărăşan - încerca să îi facă poze

Un caz de inconștiență s-a petrecut pe Transfăgărășan, acolo unde un tânăr s-a apropiat la mai puțin de doi metri de un urs pentru a realiza câteva fotografii. Tot momentul a fost filmat de către alți trecători și au surprins exact momentul în care inconștiența tânărului l-ar fi putut costa viața.

Un turist a fost atacat de urs pe Transfăgărășan după ce s-a apropiat periculos de tare de animal. Momentul a fost filmat de alți trecători care l-au atenționat să ia distanță față de ursoaică și să nu o fotografieze, astfel că fiara s-a repezit asupra bărbatului care încerca să o fotografieze.

Inconștiența unui tânăr ar fi putut să-l coste viața. Acesta era turist pe Transfăgărășan în momentul în care a observat o ursoaică și s-a oprit în dreptul animalului pentru a face câteva fotografii.

Câțiva șoferi care l-au observat și care, de asemenea, l-au filmat pe tânăr l-au atenționat că nu este bine ce face și au strigat continuu după el pentru a se opri din ceea ce își propusese să facă, însă tânărul n-a ascultat în fel și chip de aceștia.

Astfel, filmarea surprinde momentul în care ursul, speriat fiind, se repede să-l atace pe tânăr, însă norocul acestuia a fost că animalul s-a oprit la timp, căci în caz contrat, inconștiența turistului l-ar fi putut costa viața.

De asemenea, salvamontiștii au explicat în nenumărate rânduri că nu este permis turiștilor să se apropie de urși și cu atât mai mult să-i hrănească, astfel că animalele ar putea să aibă reacții incontrolabile să se producă adevărate tragedii, transmite spynews.ro.

Totodată, fondatorul sanctuarului de urși din Zărnești, Cristina Lapis a comentat pe baza acestui caz în cadrul unei emisiuni TV și susține că omul este vinovat de ceea ce se întâmplă cu urșii în momentul de față.

„Este încă un exemplu că omul este vinovat de ceea ce se întâmplă cu urșii în momentul de față. Dacă acest urs ar fi vrut să-l omoare sau să-l rănească pe om – și avea toate motivele, pentru că efectiv a fost agresat – o putea face. Și atunci, desigur, „ursul ar fi fost de vină” și ar fi fost împușcat. Probabil că au citit și urșii ordonanța asta 81, și de când a fost adoptată, din fericire, nu a mai fost niciun caz grav, niciun om rănit de urs. Dar, comportându-se așa, nu fac altceva decât să distrugă și mai mult situația care există. E incontestabil, urșii coboară din pădurile lor pentru că sunt atrași de mâncare, li se aruncă mâncare tocmai pentru a li se face poze. Omul acela nu a fost rău intenționat, voia o poză cu un urs. Mă bucur că ceilalți oameni nu au fost de acord cu el și i-au spus că nu e bine ce face. Din fericire, ursul s-a oprit la timp.”, a spus Cristina Lapis.

[fvplayer id=”141″]

Ultima oră

Comentariul meu