românii pun preț pe siguranță și pe sisteme de supraveghere care le oferă liniștea căminului

Știai că 8 din 10 români asociază inovația/ modernitatea cu ideea de siguranță? În ultimii ani piața de supraveghere video a crescut exponențial în România. Într-un fel, pandemia Covid-19 a alimentat sentimentul de supraviețuire al românului, acesta punând accent din ce în ce mai mult pentru siguranța familiei și locuinței sale. Astfel că, sistemele de supraveghere video au devenit o prioritate pentru mulți. Prețurile din ce in ce mai accesibile și conștientizarea securității sunt factori esențiali ai dezvoltării unei perspective înclinate către o mai bună gestionare a gospodăriei sau afacerii.

Ce reprezintă un sistem de supraveghere? Un sistem de supraveghere video este compus dintr-un sistem de camere, monitoare sau unități de afișare și înregistratoare. Camerele pot fi analogice sau digitale. Aceste sisteme pot fi aplicate atât în interiorul cât și în exteriorul unei clădiri sau proprietăți. Acestea pot funcționa 24/7, pot fi proiectate pentru a înregistra numai ca răspuns la mișcare sau pot înregistrata în anumite momente ale zilei. Imaginile pot fi monitorizate de la distanță atâta timp cât se utilizează o cameră IP și un sistem de supraveghere, fiind înregistrate și stocate pe un NVR sau DVR pentru revizuire (dacă este cazul). De asemenea, numai utilizatorii autorizați pot accesa materialul înregistrat.

Instalarea unui sistem de supraveghere în locuință este necesar din mai multe motive întemeiate, iar beneficiile lui pot fi evaluate din punct de vedere al nevoilor fiecăruia. Așadar:

  1. Descurajarea infracțiunilor

Simpla prezență a unei camere de supraveghere poate descuraja infractorii și este destul de periculos să te bazezi pe camerele fictive. Asta pentru că hoții experimentați pot să facă diferența destul de simplu. În majoritatea cazurilor, hoții urmăresc pentru o perioadă de timp o locuință sau o proprietate înainte de a da spargerea. Dacă observă camere de supraveghere instalate cel mai probabil vor renunța la pradă. Dacă totuși, ești victima unei spargeri, camerele înregistrează incidentul și contribuie la capturarea infractorilor.

  1. Ajută poliția

În cazul în care are loc o spargere, camerele de supraveghere înregistrează incidentul la înaltă definiție. Poliția poate folosi aceste videoclipuri și imagini pentru a captura vinovatul, pentru a preveni viitoarele infracțiuni și pentru a returna obiectele furate (atunci când este cazul).

  1. Grija față de familia ta

În timp ce ești la muncă sau cu treburi prin oraș poți oricând să verifici pe cei dragi, pe copii sau pe vârstnici. Familiile unde ambii parteneri lucrează, iar copiii vin de la școală după ora prânzului sunt puse mereu în situația de a se îngrijora în legătură cu ei. Dar cu un sistem de supraveghere instalat la domiciliu, părinții pot să-i verifice pe cei mici, utilizând funcția de monitorizare la distanță.

  1. Nu uita de animalele de companie

Animalele de companie reprezintă o parte importantă din viața multor oameni și poate fi stresant să le lași singure acasă, inclusiv costisitor să plătești pe cineva pentru a avea grijă de ele. Cu un sistem de camere de supraveghere la domiciliu poți verifica modul în care se descurcă animalele, chiar dacă tu ești departe de ele.

Ultima oră

Comentariul meu