Sunteți în căutarea unei imprimante de birou? Luați în considerare o imprimantă inkjet care este adaptată special pentru nevoile IMM-urilor (întreprinderi mici și mijlocii). S-ar putea să vă gândiți: sunt potrivite imprimantele inkjet pentru birou, sau ar trebui să ne limităm la imprimante laser? Există câteva concepții greșite despre imprimantele inkjet. E timpul să analizăm aceste mituri.
Mitul 1: Imprimantele inkjet sunt lente
Vă amintiți acele imprimante inkjet pentru acasă din anii 90? S-ar putea să vă amintiți cât de mult trebuia să așteptați pentru ca imprimanta să se încălzească și să urmăriți hârtia care ieșea încet, în timp ce se imprima documentul, rând cu rând. Din fericire, tehnologia de imprimare inkjet s-a îmbunătățit considerabil de atunci.
Funcția de imprimare rapidă înseamnă că imprimanta „se trezește” și se încălzește rapid pentru prima sa imprimare a zilei. Puteți obține prima dvs. imprimare alb-negru în doar șase secunde.
Odată ce s-a încălzit, imprimanta nu mai este subtilă. Viteza sa maximă este de 32,5 pagini pe minut pentru documentele alb-negru și de 26,5 pagini pe minut pentru color. Asta înseamnă că fiecare pagină durează aproximativ două secunde până la imprimare, în medie.
Mitul 2: Calitatea imprimării inkjet nu este la fel de bună ca cea a unei imprimante laser
Când imprimantele laser au fost popularizate pentru prima dată, imprimările lor au fost revoluționare, cu o claritate nemaivăzută și culori vibrante. S-ar putea să vă întrebați dacă o imprimantă inkjet poate produce documente de o asemenea calitate. Vestea bună este, da, poate!
În primul rând, unele imprimante inkjet se mândresc cu o tehnologie exclusivă, care imprimă picături de cerneală microscopice pe hârtie – asigurând astfel text clar și imagini aproape de calitate foto. De asemenea, acestea folosesc cerneală de înaltă densitate cu rezistență dublă (DRHD), o formulă premium de cerneală pe bază de pigmenți, dezvoltată pentru imprimarea optimă.
De asemenea, cerneala este atât rezistentă la estompare, cât și la apă, făcând-o mult superioară cernelurilor convenționale pe bază de coloranți, precum și cernelii sub formă de pudră (toner).
Mitul 3: Trebuie să înlocuiți frecvent cerneala și hârtia
S-ar putea să vă întrebați dacă o imprimantă inkjet este potrivită cu adevărat pentru volumul mare de imprimări de la locul de muncă. Ce se întâmplă dacă trebuie să cheltuiți mult timp și bani pentru înlocuirea cernelii și a hârtiei? Nu numai că ar fi ineficient, dar ar fi și costisitor.
Nu trebuie să vă faceți griji. O imprimantă inkjet construit pentru uz profesional găzduiește cartușe de cerneală de dimensiuni XL și are o capacitate mare de hârtie de 500 de coli. De asemenea, puteți automatiza imprimarea față-verso, pentru a economisi hârtie.
Aceste caracteristici o fac atât economică, cât și eficientă. În comparație cu imprimantele inkjet pentru acasă, imprimanta specializată pentru birou vă oferă un cost pe imprimare cu până la 50% mai mic.
Mitul 4: Factura dvs. pentru energie electrică va fi scumpă
Când vă conduceți propria companie, cunoașteți valoarea fiecărui leu câștigat din greu. Bineînțeles, nu ați fi dispus să investiți într-un dispozitiv „înfometat” de energie, care ar determina creșterea facturii de utilități.
Având în vedere preocupările dvs., unii producători au proiectat imprimantele inkjet pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic și, prin urmare, a economisi costuri. În modul de așteptare, aceste imprimante consumă mult mai puțină energie comparativ cu o imprimantă laser.
Puteți, de asemenea, să o programați pentru a porni și opri în funcție de programul dvs. de lucru. De exemplu, în cazul în care biroul se închide la ora 19:00, imprimanta se poate „deconecta” automat la ora 19:00!
Mitul 5: Trebuie să porniți computerul doar pentru a imprima ceva
Imaginați-vă închizând computerul, adunându-vă lucrurile și părăsind biroul pentru a vă lua taxiul acasă. În momentul în care ieșiți din ușă, vă dați seama că trebuie să imprimați un document important pentru întâlnirea de mâine dimineață. Trebuie să vă întoarceți, să porniți, să vă conectați la e-mail și să descărcați fișierul înainte de a-l putea imprima.
De fapt, nu trebuie să parcurgeți atât de mulți pași doar pentru o singură imprimare. Cu o imprimantă inkjet performantă, puteți pur și simplu să trimiteți documentul pentru a fi imprimat de pe telefonul smartphone, atâta timp cât acesta este conectat la rețeaua Wi-Fi la locul de muncă.