sibieni prinși băuți în weekend pe drumurile din județ - unii nu aveau nici permis
foto: arhivă

Mai mulți șoferi s-au aventurat, în weekend, pe drumurile din județul Sibiu, în ciuda faptului că au consumat băuturi alcoolice. Polițiștii rutieri i-au depistat și au întocmit dosare penale.

Unul dintre ei a fost prins în zi de sărbătoare, la 7 dimineața, în Mediaș. „La data de 15 august, în jurul orei 07:00, pe str. Gheorghe Lazăr din municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au depistat în trafic un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, domiciliat în Șmig, a fost testat cu aparatul etilotest iar valoarea indicată a fost de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 01:50, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control în trafic, în orașul Avrig, un autoturism. În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au constatat că mașina era condusă de un tânăr de 20 de ani, din Avrig, care nu deține permis de conducere iar testarea cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tot duminică, în jurul orei 16:10, polițiștii din Agnita au oprit pentru control în trafic, în localitatea Nocrich, un moped condus de un bărbat, care nu a putut prezenta polițiștilor nici un act de identitate sau documente ale vehiculului, astfel că în urma verificărilor, aceștia au stabilit că mopedul este neînmatriculat/neînregistrat, nu deține încheiată polița RCA de asigurare auto, iar în ceea ce-l privește pe bărbatul care îl conduce s-a stabilit că este un localnic în vârstă de 32 de ani, care nu deține permis de conducere și se află sub influența băuturilor alcoolice, testarea cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul neînmatriculat/neînregistrat.

Ultima oră

Comentariul meu