scandal la gura râului - directorul școlii acuzat că a agresat mai mulți copii

Directorul școlii din Gura Râului este acuzat de amenințări și loviri îndreptate către mai mulți copii, totul din cauză că aceștia se plimbau pe străzile din sat cu o boxă la care ascultau muzică. Minorii spun că au fost agresați atât fizic, cât și amenințați cu bătaia. S-au depus și plângeri la poliție, iar acum a început o anchetă.

Sâmbătă seara, o gașcă de copii din Gura Râului s-a adunat pentru a petrece timp împreună, ca în vacanța de vară. Doar că vremurile s-au schimbat și nu mai merg la furat de cireșe, ci ascultă muzică. Au luat o boxă mică pe care au pus-o într-un ghiozdan și au plecat la plimbare prin sat. La un moment dat au ajuns în fața casei directorului școlii. Supărat că este deranjat la ora 23, acesta a ieșit din curte și s-a luat de copii.

”Eram în fața casei lui. A ieșit nervos, pe mine m-a luat tare de mână, m-a strâns. Pe un alt prieten l-a prins de obraz și l-a strâns tare. Apoi, băiatului care avea ghiozdanul cu boxa i-a luat ghiozdanul din spate și l-a băgat în curte și nu i l-a mai dat. Eu i-am spus că mă agresează, iar el a zis că mă și bate că nu îi e rușine”, povestește unul dintre băieți.

Copilul și-a sunat părinții care au anunțat incidentul la 112. ”Am sunat atunci seara la poliție. Băiatul mi-a spus ce s-a întâmplat. Erau vreo 11, 12 copii și mergeau cu boxa. Domnul director a fost deranjat și a făcut ce a făcut. Nu este normal așa ceva. Dacă era deranjat trebuia să sune la poliție, nu să agreseze copiii. Am depus și o plângere, să vedem acum ce se întâmplă”, spune mama băiatului.

Mama unui alt copil agresat spune că băiatul ei a avut parte de aceleași tratamente: ”Pe băiatul meu l-a prins de obraz. Mi-a spus că l-a strâns foarte tare. Directorul i-a întrebat de unde sunt și cum îi cheamă. Băiatul meu nu a fost la școală la Gura Râului, dar mă cunoaște pe mine. Când a auzit numele i-a spus copilului că dacă e îl și bate, de față cu mine, chiar dacă mă știe”, povestește femeia.

Incidentul face acum obiectul unui dosar deschis de polițiști. ”Părinții unuia dintre copii a depus plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și loviri sau alte violente. Cercetările in acest dosar sunt efectuate de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gura Râului sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște”, a declarat Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Atitudine agresivă și la școală

Părinții copiilor, dar și elevii școlii din Gura Râului spun că directorul, care predă și istorie, are o atitudine similară cu cea de sâmbătă seara și în cadrul școlii. ”Pe mine m-a bătut o dată și la școală, când eram în clasa a VI-a. Și nu doar pe mine. Agresează elevii dar acolo unde știe că nu sunt camere de supraveghere.”, spune primul băiat.

Mama acestuia confirmă că directorul nu are o atitudine tocmai demnă de un profesor. ”I-a luat copilului telefonul și l-a dus acasă la el. Am spus că merg după el, dar nu am înțeles de ce, s-a înfuriat, a venit cu telefonul la mine la serviciu și a început să urle că l-am pus să vină să îmi aducă telefonul…Păi e normal să confiști un obiect personal al unui elev și să îl duci acasă? Iar când am mai vorbit cu el a spus că lasă copilul corigent la istorie, așa, ca să îmi arate că poate și că așa vrea el”, spune mama copilului.

Cu toate acestea, la Inspectoratul Școlar Județean nu a fost depusă niciodată nicio plângere împotriva directorului.

Cât despre reacția acestuia la cele întâmplate…”Nu pot să vorbesc despre acest subiect pentru că trebuie să discut cu cineva, pot vorbi mai încolo. Trebuie să clarific niște lucruri. Este treaba lor ce au declarat, eu o să am o declarație completă după ce rezolv niște treburi cu cineva”, a declarat Dumitru Cîmpean, directorul acuzat de agresiune.

 

 

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

8 Commentarii

  1. Numai centrul? tot satul este o groapa de gunoi. Pana si mandria satului odinioara : Cibinul . Marajdia: faceam baie candva acum? nici nu te poti apropia ca pute , daca urci la „Chiatra Lupoaie ” ,inloc de natura vezi numai gunoaie si banci rupte.Cat priveste juniorii satului treci seara prin targ si te lamuresti de educatia lor : seminte ,bere,tigari,vocabular de „cocalar”, scuipat, dimineata zici ca esti in Cairo. Sarmana doamna aceea cre matura in targ cred ca este singura persoana din primarie care isi merita salariul daca are.

  2. Păcat că ajungem să judecăm un om care încearcă „să educe” niște copii needucați și care nici măcar nu au voie să circule prin sat cu muzică ascultată la boxe date la maximum, mai ales la acea ora din noapte. Nu mai avem dreptul la educație! Unde sunt bunele maniere, unde este deviza „Prin cultură la Putere?” Nu mai bine ar fi fost ca acei copii sa citească o carte la acea oră, acasă, alături de părinții lor dragi? Trist, foarte trist unde vor ajunge noile generații în asemenea condiții!

  3. In primul rand faptul ca l-a strans de mana si ca l-a luat de obraz nu este „bataie”. In al doilea rand, nu mai iau dupa nimeni. Eu spun ceea ce stiu si ce cred.

    Numai nenorocitii care nu au pic de bun simt, iau apararea golanului. Datorita parintilor idioti si nesimtiti a ajuns tara asa cum a ajuns. Fara educatie, fara bun simt, numai fite si figuri. Ce familie buna? Poate familie de tigani, de cortorari, ca numai aia nu aveau bun simt. Au ajuns sa se teama profesorii sa le faca observatie la ore. Au ajuns odraslele prost crescute sa batjocoreasca profesori, scoala, absolut tot.

    Pe vremuri daca un copil era spus la ma-sa ca nu a dat „buna ziua”, il usca familia in bataie, de zicea buna ziua si cainilor pe strada. Bunul simt era lege, si oamenii cunosteau buna crestere dupa cum se purtau copiii. Era o rusine pentru toata familia sa se spuna ca odrasla este prost crescuta. Cum sa raspunda putoiul unui om mare? Cum sa umble cu muzica in sat noaptea dupa 11? Cum sa mai aiba tupeu parintii sa faca tot ei scandal? Sigur este familie de tigani.
    Dar exmatriculati-l din scoala pe derbedeul ala. Sa-l creasca ma-sa acasa, daca face probleme la scoala. Sa-i scuipe lumea prin sat pe parintii derbedeului poate asa pricep ca sunt niste gunoaie.

  4. Va inspirați unul de la altul….da câți aveți sânge in vena sa mergeți la primarie pentru nereguli?? E stat in stat! Plin de codoși acolo și barfitoare…De mizerie și gălăgie o sa mai vorbim….

  5. Parinti idioti care nu au fost in stare sa isi educe copiii. Ar trebui amendati pentru deranjarea ordinii publice. Comportamentul copiilor este incalificabil. Nesimtiti cum i-a crescut ma-sa si tac-su.

    Dar se spune, aschia nu sare departe de trunchi. Copii nesimtiti din parinti nesimtiti.

  6. Nu e bine ca i-a batut, nu e normal ca un anumit adult sa bata copiii altciuva. Trebuia insa specificat in articol si numele copilului batut, pe care tot satul îl stie ca este un copil foarte rau. Parintii copilui fac acum scandal dar in primul rand trebuiau sa se ocupe de educatia acestuia, iar Politia ar trebui sa le aplice niste amenzi usturatoare. Copilul acesta este o adevarata pacoste facandu-le probleme si profesorilor in timpul anului scolar. Din pacate nimeni nu a facut plangere impotriva acestui copil, ca vezi Doamne sunt „de familie buna”, mama lui fiind asistenta, iar tatal are diferite afaceri mult sau mai putin legale. Cred ca e timpul ca in satul nostru sa fie trasi la raspundere si „bogatanii” care mereu se cred mai presus de lege.

  7. Bine le-a facut! Politia sa amendeze parintii. Muzica tare dupa ora 22:00 in casa la ei.Nu suntem obligati sa suportam neghiobiile copiilor fara 7 ani de acasa! E plin satul de ghiolbani si gunoaie! Targul a devenit WC public in aer liber… Micii comercianti platesc taxa unuia cu ochelari de la primarie dar WC-ul le-a fost inchis…Vicele si Primarul tocesc scaunele de pomana….Dar nici nu am vazut vreun consilier mai infipt sa ia atitudine in sedinte…Pe”linie” e mai rau ca la groapa de gunoi…Sa scrie aici cate amenzi au dat pentru tulburarea linistii publice sau aruncarea gunoaielor in loc nepermis….

  8. Bine le-a făcut! Numai huligani cu parinti neciopliti. Dupa ora 23:00 trebuie sa fie liniște! Nu suntem obligati sa suportam nesimțirea ghiolbanilor. Polițiștii si primaria nu isi fac treaba! E plin satul de gunoaie! Vreau sa stiu cate amenzi au dat cei din primarie? In târg nu este Wc public, dar unul din primarie incaseaza taxe de la vanzatorii ambulanti…