S-au scumpit apa și canalizarea în Sibiu - noile tarife de la 1 iulie

Sibienii au constatat luna aceasta că facturile de la SC Apă Canal sunt mai mari ca de obicei. Asta din cauza faptului că de la 1 iulie s-a mărit prețul apei potabile și a serviciului de canalizare.

Acest lucru a fost anunțat doar pe site-ul societății, astfel că sibienii care s-au trezit cu facturi mai mari au refăcut calculele.

„Apă Canal Sibiu S.A. anunţă majorarea preţurilor/tarifelor pentru serviciile prestate, de alimentare cu apă şi de canalizare, la 3,83 lei/mc fără TVA (4,17 lei/mc cu TVA), pentru alimentarea cu apă şi la 2,57 lei/mc fără TVA (2,80 lei/mc cu TVA), pentru serviciul de canalizare, în toata aria sa de operare.

Măsura este în conformitate cu Planul anual de evoluţie al tarifelor pentru perioada 2021-2028, rezultat din analiza cost beneficiu pentru “ Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov în perioada 2014-2020 ” aprobat de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Asociaţia de Apă” Sibiu prin hotărârea 56/18.12.2020 şi cu prevederile Contractului de finanţare nr. 445/06.01.2021 încheiat între Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare şi Apă Canal Sibiu S.A.

Aplicarea noilor preţuri şi tarife se realizează în baza deciziei ANRSC nr. 71/21.05.2021, privind modificarea preţului şi tarifului pentru serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare pentru întreaga arie de operare începând cu 1 iulie 2021.”, este anunțul de pe iste al celor de la Apă Canal.

Ultima oră

Comentariul meu