parohia sibiu-hipodrom vi în sărbătoare

Parohia Sibiu-Hipodrom VI a continuat în această perioadă activitatea socială și organizarea marilor sărbători cu praznice  însoțite de agapă așa cum sunt obișnuiți credincioșii parohiei dinainte de interdicțiile sanitare din timpul pandemie. Pregătirile au început odată cu postul Sfintei Marii. Organizatorul principal al acestui eveniment şi social și liturgic-duhovnicesc a fost ca întotdeauna consiliul parohial al Bisericii ”Sfântul Mina” împreună cu inimosul comitet de femei al parohiei.

Sponsorul principal al acestei agape a fost familia domnului Iulian Nicolae cu soția Laura care au donat suma de 3000 de lei, cu ajutorul căreia s-a putut organiza masa pregatită integral de credincioșii parohiei si voluntari îndrumați de doamna preoteasa, prof. Mariuca Neagu si doamna Elena Horvat care a supervizat regulile sanitare și alimentare din partea restaurantului personal şi a sprijinit cu produse alimentare meniul mesei.

Evenimentul a început cu vecernia mare din data de 14 august, a continuat cu Litia sărbătorii Maicii Domnului și fost ilustrată strălucit, spre seară, de  prohodul Maicii Domnului, cântat în două strane, în curtea bisericii plină de credincioși, conduse de protopsaltul bisericii,Valeriu George Croitoru care prin interpretarea sensibilă și profesionistă  a contribuit la slava Maicii Domnului și înălțarea sufletească tuturor celor prezenți.

În ziua praznicului, agapa s-a desfășurat după slujba de acatist, utrenie și Sfânta Liturghie. A avut loc in curtea bisericii unde au participat toți credincioșii prezenți la slujbă împreună cu un sobor de cinci preoți. Cei care nu au putut rămâne la agapa creștină, la plecare au primit un pachet cu ciorba şi felul doi la caserolă, în număr de peste 100 de porții.

Părintele paroh Nicolae Neagu mulțumește tuturor, sponsori, voluntari, preoți și cântăreți, credincioși și ostenitori pentru împlinirea acestui ideal frumos spre lauda Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu și Maica noastră a tuturor căreia I se cuvine slavă și mulțumire.

Ultima oră

Comentariul meu