Scandalul de la Versailles în care a fost implicat un polițist sibian - ”Se luau de toată lumea, erau beți și aroganți”

O petrecere la Versailles, locația aflată între Sibiu și Cisnădioara, nu s-a terminat tocmai bine pentru câțiva dintre cei care au fost acolo. Dimineața devreme, când oricum, niciun local nu mai are voie să funcționeze, s-a lăsat cu ceartă, scandal și un pumn în figură. Pumnul l-a încasat un polițist, iar cel care l-a dat este un fost inculpat în dosarul Clămparu II. Martorii spun că polițistul și prietenii lui, la fel, angajați ai Serviciului Permise și Înmatriculări Auto, i-au provocat pe cei prezenți toată noaptea.

Unul dintre martori povestește cum V.P., polițistul sibian, împreună cu prietenii lui au fost sâmburele discordiei o noapte întreagă. ”Erau vreo 5-6, cam toți polițiști. Erau băuți bine. Toată noaptea s-au luat de cei de pe acolo, cu diverse lucruri. Unul dintre ei s-a legat și de soția unui prieten, aflați la o masă lângă. S-au tot aplanat conflictele, repet, provocate de polițiști. Până la un moment dat, când P. (n.r. numele polițistului) l-a amenințat pe celălalt cu bătaia, și pe încă cineva. A băgat mâna în buzunar. Atunci, pentru că spiritele erau încinse, celălalt (n.r. inculpatul din dosarul Clămparu II) a crezut că scoate un cuțit. Și a vrut să se apere și i-a dat un pumn în nas. Asta a fost, nu a fost o bătaie în toată regula. Dar, și-a cerut-o toată noaptea”, povestește martorul.

Povestea unui alt martor este cam aceeași: ”Gașca asta de polițiști e cunoscută pentru faptul că sunt scandalagii. Și prin cluburi, pe oriunde merg. Și în seara respectivă au avut o atitudine arogantă, erau și beți. Unul dintre ei s-a luat, într-adevăr de soția unuia care era acolo. Se plimba așa, cu nasul pe sus, cu paharul în mână…au provocat pe oricine le ieșea în cale. Apoi am văzut că unul din ei și-a luat un pumn. L-am auzit pe cel care a dat strigând Ce ai avut cu mine, ce ai avut cu mine? Dacă te iei după atitudinea lor nu ai spune că sunt polițiști”, spune bărbatul.

Agresorul, reținut pentru 24 de ore

La două zile după incident, cel care a dat cu pumnul, G.G.C, a fost identificat de polițiști și reținut pentru 24 de ore. Asta după ce, a doua zi după incident polițistul V.P. s-a prezentat la poliție și a depus o plângere scrisă și a prezentat și un certificat medico legal. ”Evenimentul s-a petrecut dimineața la ora 4. Totul se închide la ora 2. Probabil de asta nici nu au sunat atunci la 112. S-a dus a doua zi, și-a luat certificat medico legal pentru 12- 14 zile de îngrijiri medicale. A depus plângerea, apoi a plecat în vacanță în Bulgaria. Da, e adevărat, și eu eram acolo la ora aia, nu mint. Dar, dacă e să îmi dea amendă, să dea tuturor, așa e corect, nu?”, spune unul dintre martori.

Avocatul lui G.G.C, Florin Vrânceanu, spune că măsura reținerii luată împotriva clientului său a fost exagerată. ”Măsura reținerii a fost nejustificată. Incidentul a avut loc la ora 4, când localul funcționa cu polițistul acolo, deși trebuia închisă activitatea la ora 2. Apoi, în câte dosare de lovire se ia măsura reținerii? În mai niciunul. Aici a fost reținut ca o răzbunare pentru colegul polițist. Ca dovadă că, deși polițistul de caz a propus luarea măsurii controlului judiciar, propunerea a fost respinsă de procuror. Nu se impunea nicio măsura preventivă, scopul reținerii dispuse fiind altul decât cel prevăzut de lege. În realitate, dosarele de lovire sunt lucrate cu minimă prioritate. Aici s-a acționat mai mult decât exemplar. Dacă motivul nu a fost determinat de calitatea victimei, atunci e de așteptat să avem același tratament judiciar în fiecare dosar de lovire, dar mă îndoiesc…”

Anchetă la poliție, ”liber„ de la Prefectură

Polițiștii sibieni anchetează cele întâmplate într-un dosar de loviri și alte violențe. Nu se face anchetă pentru ultraj, pentru că nu se poate dovedi că G.G.C știa că cel pe care l-a lovit este polițist și acesta ar fi fost motivul pentru care a acționat așa. În plus, martorii spun că cei doi nu se cunoșteau.

Serviciul Înmatriculări și Permise Auto, unde este angajat V.P., se subordonează Prefecturii Sibiu. La locul de muncă, cel puțin deocamdată, polițistul nu este sancționat. ”Domnul se afla în timpul liber, în concediu chiar, deci nu avem cum să îl sancționăm disciplinar sau în vreun fel, nu se afla în exercițiul funcțiunii. Așteptăm rezultatul anchetei poliției și în funcție de rezultatul acesteia vom vedea dacă se impun măsuri și din partea noastră”, a declarat Sanda Ligia Muntean, subprefectul județului Sibiu.

Polițistul V.P. a fost contactat de Ora de Sibiu, dar nu a dorit să facă nicio declarație despre acest caz.

 

 

 

Ultima oră