investigații de înaltă precizie rmn 3 tesla, decontate la clinica medima health sibiu

După recenta inaugurare de la începutul lunii iulie, clinica de excelență în imagistică medicală și radiologie Medima Health Sibiu vine cu vești bune pentru pacienți. Centrul a încheiat un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu, în baza căruia asigură investigații imagistice decontate prin tehnologia de ultimă generație RMN 3 Tesla.

RMN 3 Tesla, cea mai nouă și precisă tehnologie RMN la nivel mondial

În clinica Medima Sibiu, pacienții din regiune beneficiază de aportul diagnostic al unui aparat de rezonanță magnetică Siemens Magnetom Lumina, fabricat în 2021, cu un câmp magnetic înalt de 3 Tesla. Tehnologia inovatoare a acestui echipament stabilește un nou standard de eficiență și precizie în domeniul imagisticii medicale la nivel mondial.

Ce beneficii aduce pacienților RMN-ul 3Tesla?

Noul echipament oferă beneficii remarcabile, atât în ceea ce privește calitatea imaginilor obținute, cât și ușurința de examinare:

  • Oferă un rezultat imagistic superior altor investigații, fiind un instrument critic în diagnosticarea precisă, în stadiu incipient, a afecțiunilor oncologice, neurologice, musculo-scheletale și vasculare;
  • Asigură un confort sporit pe durata investigației reducând senzațiile de anxietate și claustrofobie, datorită deschiderii lărgite a echipamentului (70 cm).Totodată, acest avantaj oferă posibilitatea de examinare a pacienților supraponderali.
  • Timpul de examinare este redus cu până la 25% față de alte investigații.

 

Când este indicată investigația RMN și ce implică?

Investigația RMN este indicată în procesul de diagnosticare şi urmărire terapeutică pentru majoritatea afecţiunilor medicale. Aceasta utilizează un câmp magnetic și unde de radiofrecvență pentru a vizualiza în detaliu organele și țesuturile. Spre deosebire de radiografie sau CT, care utilizează o doză mică de radiații, procedura RMN este neiradiantă și poate fi repetată ori de câte ori este necesar, la recomandarea medicului.

Investigații PET-CT, disponibile de la jumătatea lunii septembrie 

Pe lângă investigațiile RMN, începând cu a doua jumătate a lunii septembrie, clinica Medima va acorda și investigații avansate de tip PET-CT, acestea fiind o noutate în județul Sibiu. Alături de aparatul RMN de vârf, clinica are în dotare un echipament PET-CT ultraperformant, model General Electric Discovery IQ, de asemenea fabricat în 2021.

Când este indicată investigația PET-CT și ce implică?

Investigaţia PET-CT este metoda cu cea mai înaltă sensibilitate în diagnosticarea, stadializarea şi monitorizarea evoluţiei afecţiunilor oncologice. Aceasta  îmbină doua tipuri de scanare într-o singură imagine, care oferă informaţii detaliate despre starea de sănătate a pacientului. Examinarea este rapidă, neinvazivă şi complet nedureroasă.

Ce beneficii oferă pacientilor oncologici?

Examinarea PET-CT permite o diagnosticare corectă şi completă a cancerului întrucât furnizează medicului informaţii esenţiale despre localizarea tumorii şi extinderea acesteia (local sau metastaze), pe baza cărora ulterior poate stabili un plan de tratament adecvat.

Pe parcursul terapiei, PET-CT-ul ajută medicul oncolog să urmărească evoluţia pacientului, pentru a determina dacă tratamentul oferă rezultatele dorite sau dacă acesta trebuie schimbat.

Interpretările investigațiilor sunt realizate de unii dintre cei mai bine pregătiți medici radiologi, garantând acuratețea rezultatelor.  

Conf. Dr. Adrian Şanta, directorul medical al clinicii Medima Sibiu este unul dintre unul dintre cei mai experimentați medici radiologi din România. Este medic primar Radiologie și Imagistică Medicală, cu competențe în RMN și CT, având o experiență profesională de peste 30 de ani. Alături de acesta, din echipa medicală fac parte Dr. Ileana Prăvariu și Dr. Mariana Sandu – medici primari cu o experiență de peste 15 ani în imagistică secțională CT și RMN.

„Imagistica este o componentă centrală a medicinei, fiind considerată ochiul vigilent al medicului, indiferent de specialitatea acestuia. Prin aparatura de vârf adusă în clinica Medima putem oferi pacienților sibieni și din județele adiacente investigaţii performante care ajută la diagnosticarea precoce a afecţiunilor, ceea ce înseamnă șanse de recuperare semnificativ îmbunătăţite pentru pacient”, explică Conf. Dr. Adrian Şanta.

În funcţie de tipul investigaţiei efectuate, rezultatele sunt acordate într-un interval de 24 ore sau în maxim 3 zile. De asemenea, pacientul poate solicita rezultatele în regim de urgență, în 2 ore.

Sediul clinicii Medima Health Sibiu se află pe str. Aleea Seviș, nr.2A. Pentru mai multe informații, contactați-ne la: programari@medimahealth.ro sau la 021 9293.

Ultima oră

Comentariul meu