5 idei pentru amenajarea terasei apartamentului

Viața la bloc poate fi destul de plictisitoare, dacă nu ai un spațiu unde să ieși în aer liber și să te relaxezi. Totuși, acesta este compromisul pe care trebuie să-l faci dacă îți dorești să locuiești în inima orașului. Din fericire, noile proiecte rezidențiale sunt gândite cu terase spațioase pentru apartamentele de la ultimul etaj sau cu grădini pentru cele de la parter și cu balcoane generoase pentru etajele intermediare. Iar o terasă amenajată inteligent poate fi o oază de liniște și relaxare și poate compensa regretul tău că nu ți-ai cumpărat o vilă. Iată câteva idei care te vor ajuta să-ți amenajezi terasa apartamentului și să o transformi într-o zonă de lounge privat.

Creează-ți intimitate

Pentru că blocurile sunt construite foarte aproape unele de altele, iar vecinii sunt doar la câțiva pași distanță, pentru a te bucura de intimitate pe terasa ta, creează pereți din materiale naturale precum lemn de bambus. Aceștia vor proteja zona de privirile vecinilor, vor atenua zgomotele și vor da spațiului un aer plăcut, de confort. Mai mult decât atât, aceste bețe de bambus permit și ventilația naturală a spațiului, lăsând aerul să pătrundă.

Dacă ai o terasă pe bloc, poți să așezi pe margine, de jur împrejur, ghivece cu copăcei ornamentali. Astfel, vei avea și propria grădină pe terasă, îți vei asigura și oxigenarea aerului și te vei bucura și de intimitate.

Amenajează-ți o mică grădină

Pentru că tot am vorbit de copăcei ornamentali, dacă spațiul îți permite, te poți extinde cu plante și flori. O grădină pe o terasă de bloc, între ziduri de beton, este nu doar un spectacol vizual, ci și o oază de relaxare. Poți amenaja un spațiu cu pământ, unde să plantezi flori și să-l decorezi cu pietricele. De asemenea poți opta pentru pavele din lemn, care sunt mult mai plăcute atunci când calci pe ele decât cele din beton și dau un sentiment de căldură și confort. Așază ghivece cu plante agățătoare pe zonele cu pereți și jardiniere cu flori colorate în mijloc. Plantele agățătoare îți vor camufla pereții și îți vor da senzația că ești undeva, în mijlocul naturii. Poți adăuga și o fântână mică, electrică, care va asigura un sunet de fond plăcut și va amplifica senzația de relaxare.

Creează-ți o zonă de lounge

Fie că vorbim de un balcon generos, de o terasă pe bloc sau o grădină la parter, amenajează-ți o zonă de relaxare, cu mobilier confortabil, unde să-ți bei cafeaua dimineața sau să stai seara, cu prietenii, la povești. Poți folosi mobilier din răchită – o măsuță de cafea și scaune. De asemenea, pentru și mai mult confort, poți aduce balansoare sau fotolii din puf, umplute cu perle de polistiren. Poți integra, chiar și câteva elemente mici de decor și lumini ambientale.

Creează-ți propriul spațiu de relaxare pe gustul tău și nu vei mai simți inconvenientele vieții la bloc.

Ultima oră

Comentariul meu