9 mituri legate de cumpărarea unei saltele

Când este ultima oară când v-ați schimbat salteaua? Acesta este un moment bun pentru a o face. Și dacă aveți nevoie de una nouă, nu vă lăsați păcăliți de grosime sau de preț.

Iată un rezumat al celor mai mari mituri de care ar trebui să țineți cont, atunci când va fi timpul să cumpărați o saltea nouă:

1. Mai groasă este mai bună

Mai groasă nu este mai bună. O saltea mai subțire, realizată din materiale de confort mai grele și mai naturale, este mai bună decât o saltea mai groasă, care este făcută cu mai mult aer și puf. Puful este ceea ce folosesc în perne. Vă oferă falsa impresie de confort, dar nu este un confort real.

2. Mai fermă este mai bună

O saltea fermă se opune, mai degrabă decât să se conformeze, poziției naturale a corpului dumneavoastră. Prin urmare, corpul trebuie să se adapteze constant pentru a se simți confortabil – uneori de până la 60 până la 80 de ori pe noapte. Dacă vreți să dormiți mai bine, ar trebui să vă cumpărați o saltea stratificată. Având în vedere că majoritatea oamenilor dorm pe o saltea care are fermitatea greșită, nu este de mirare de ce experții în somn și consumatorii educați folosesc cea mai recentă tehnologie, pentru a determina ce fermitate este potrivită pentru fiecare persoană.

3. O saltea cu spumă cu memorie este realizată integral din spumă cu memorie

Spuma cu memorie este foarte moale. Vine în multe greutăți sau densități diferite, dar mai ales într-o compresie super moale. Este folosită în primele 8 sau 10 cm ale unei saltele cu memorie, pentru confort. Acestea au nevoie de ceva mai ferm sub spuma cu memorie, pentru suport. Problemele încep atunci când fabricanții de saltele folosesc spume de umplutură mai ușoare, mai subțiri sau mai ieftine pentru a umple o parte din spațiu și pentru a menține costul scăzut.

4. Un topper cu spumă cu memorie de 3 cm funcționează excelent pe o saltea cu arcuri

Saltelele din spumă cu memorie au fost extrem de populare în ultimul deceniu. Pentru a valorifica succesul lor, producătorii de saltele cu arcuri au început să pună foarte puțină spumă cu memorie (3 sau 6 cm) deasupra nucleelor ​​lor. Acest lucru nu funcționează. Corpul trece direct prin spuma cu memorie și ajungeți să dormiți direct pe arcurile mai dure. Pentru ca spuma cu memorie să funcționeze corect, ar trebui să fie stratificată cu alte tipuri de spumă, care funcționează împreună.

5. Toată spuma utilizată la fabricarea saltelelor este aceeași

Spuma este ingredientul principal de confort utilizat în toate saltelele. Este suprafața de somn cu cea mai rapidă creștere și tipul numărul unu de saltele premium care sunt vândute în prezent în multe țări din Europa și din America de Nord. Totuși, nu toate clasele de spumă sunt la fel.

6. Tot cauciucul din latex este 100% natural

Latexul hibrid este 21% cauciuc natural amestecat cu 79% spumă poliuretanică. Personalul de vânzări menționează „materiale naturale” și unii clienți presupun că este latex 100% natural.

7. Husa este cea mai importantă parte a saltelei

Acest lucru nu este adevărat, și totuși mulți oameni iau decizii, în magazinele de saltele, pe baza aspectului husei. Husa este importantă, dacă este realizată din ingrediente naturale care vă oferă beneficii specifice pentru sănătate; în caz contrar, vă rugăm să vă amintiți că ceea ce contează este în interior.

8. Saltelele din spumă sunt mai fierbinți

Indiferent pe ce saltea dormiți, veți dormi pe spumă. Este adevărat că unele saltele cu memorie sunt mai fierbinți, dar inovațiile din ultimii ani ce folosesc gel rece, guri de aerisire în marginile ferme, borduri de plasă 3D și țesătură dri-fit pentru huse de saltea au făcut saltelele cu spumă de memorie mai răcoroase ca niciodată.

9. O saltea mai scumpă este mai bună

E posibil să credeți că o saltea cu spumă cu memorie nu poate fi la fel de bună ca cea pe care ați văzut-o la un alt magazin, deoarece este cu câteva sute de lei mai puțin. Totuși, adevărul este că dacă mergeți la sursa potrivită, puteți obține o calitate mai bună pentru mai puțini bani.

Ultima oră

Comentariul meu