primarii din județul sibiu au "adoptat" o familie nevoiașă - oamenii primesc sprijin pentru construirea unei case
Foto: amfostacolo.ro

Primarii de comune din județul Sibiu s-au întâlnit Miercuri 5 august 2021 în sesiunea extraordinară a Adunării Generale, având următoarea agendă de lucru:

Aprobarea contribuției pentru Fondul de Solidaritate, în vederea acordării unui ajutor de urgență pentru reconstruirea unui imobil distrus în totalitate de viitură în comuna Roșia Montană, jud. Alba. Primarii comunelor din Sibiu au răspuns apelului colegilor de filiala ACoR Alba și au “ADOPTAT” o familie.  Familia va beneficia de sprijinul ACoR Filiala județeana Sibiu iar, cu sprijinul acesteia i se va construi un nou cămin: “Casa Sibiului”.

A fost aprobat calendarul de lucru pentru “Sesiunea Solemnă a Adunării Generale a Consiliului Autorităților Locale Din România și Republica Moldova – CALRRM”, din perioada 16 – 19 septembrie 2021” organizată de Filiala Sibiu.

Au fost aprobate două noi compartimente care vor deservi cele 45 de comune membre ale ACoR Filiala Județeană Sibiu : Consilierul de Etică și Compartimentul executorilor fiscali.

Pe lângă cele de mai sus au făcut obiectul discuțiilor următoarele: problema finanțărilor din exercițiul financiar multianual, actualizarea prețurilor la materialele de construcții la investițiile aflate în derulare, problema strategiei de tarifare a deșeurilor și complexitatea problematicii acestui domeniu, precum și unele probleme de apă și canal.

La ședință a fost invitat dl. Cornel BERTEA HANGANU, consilier în Departamentul Pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României.

Discuțiile purtate cu domnul Cornel Bertea Hanganu, au atins următoarele probleme cu care se confruntă administrația locală:

Importanța adoptării Strategiilor de Dezvoltare Durabilă a localităților integrate în Pilonii și Direcțiile de Dezvoltare din Strategia de Dezvoltare Durabilă a României, 2020-2030 și în Strategia Județeană.

Tema deșeurilor: eficientizare și optimizare, exemple de bune practici.

Zona Metropolitană și importanța acestui proiect de Dezvoltare și rolul Municipiului Sibiu care este determinant în atingerea obiectivelor de Dezvoltare Integrată atât pe zona Metropolitană cât și pe Zona de Utilitate Funcțională.

Importanța constituirii formelor asociative intercomunitare și oportunitățile de finanțare destinate microregiunilor.

Perspectivele învățământul Dual și importanța parteneriatului cu primăriile de comune.

Ultima oră

Comentariul meu