cât costă un bilet pentru a călători în spațiu
Sursa Foto - Tehnostiri

Compania Virgin Galactic va scoate la vânzare bilete pentru a călători în spațiu. Prețul biletelor pleacă de la suma de 450.000 de dolar pentru un singur loc.

Compania de turism spaţial a declarat că face progrese către începerea zborurilor anul viitor. Va vinde locuri simple, pachete cu mai multe locuri şi zboruri complete, potrivit The Guardian.

Branson a zburat la aproximativ 141 de kilometri deasupra deşertului New Mexico, la bordul unui avion rachetă Virgin Galactic, pe 11 iulie, şi s-a întors în siguranţă după primul zbor de testare în spaţiu, complet echipat, o etapă simbolică pentru o aventură pe care a început-o acum 17 ani. „Ce zi … ce zi, ce zi, ce zi”, a spus Branson după ce a aterizat. „Am visat acest moment încă de când eram copil, dar nimic nu te poate pregăti pentru vederea din spaţiu”.

În iunie, Virgin Galactic a primit aprobarea din partea autorităţii de reglementare a siguranţei aviaţiei din SUA pentru a duce oamenii în spaţiu.

Vânzările se vor deschide iniţial pentru cei care s-au arătat a fi doritor din timp, a spus acesta. Compania a declarat că va avea trei oferte pentru clienţi: un singur loc, un pachet cu mai multe locuri şi o achiziţie de zbor complet.

Următorul zbor spaţial al Virgin Galactic este programat pentru sfârşitul lunii septembrie în New Mexico, împreună cu forţele aeriene italiene.

Virgin Galactic a anunţat ofertele de preţ pentru bilete, deoarece a raportat joi că a pierdut 94 de milioane de dolari în al doilea trimestru din cauza creşterii costurilor pentru cheltuieli generale şi vânzări. Compania a înregistrat venituri de doar 571.000 de dolari, sumă necesară pentru a acoperi abia un loc într-un nou zbor în spaţiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu