Ministrul Agriculturii la Şelimbăr: "Românii încep să consume mai multă carne de vită"

Comportamentul de consum al românilor s-a schimbat, în ultima perioadă, şi aceştia încep să consume mai multă carne de vită şi de oaie, a scris joi, pe Facebook, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros.

„Consumul de carne de vită românească este încurajat prin organizarea de evenimente precum Romanian Beef Master, ce s-a desfăşurat în data de 4 august 2021, la Şelimbăr, judeţul Sibiu. Cu această ocazie a fost desemnată cea mai bună echipă de bucătari români specializaţi în prepararea cărnii de vită. Concurenţii au gătit exclusiv cu produse din ţara noastră, folosind condimente, legume şi carne de vită din producţia autohtonă.

Ministrul Agriculturii la Şelimbăr: "Românii încep să consume mai multă carne de vită"

Prin acest demers, bucătarii şi-au arătat susţinerea pentru consumul de produse româneşti, folosindu-se de această oportunitate pentru a încuraja cât mai multă lume să vină în sprijinul fermierilor români, prin achiziţia de produse de pe plan local. În cadrul evenimentului, am declarat că în ultima perioadă comportamentul de consum al românilor s-a schimbat şi aceştia încep să consume mai multă carne de vită şi de oaie. Încurajez organizarea unor astfel de manifestări care îmbină educaţia culinară cu promovarea produselor româneşti”, a subliniat oficialul.

Ministrul Agriculturii a participat, miercuri, la invitaţia Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ, la prima ediţie a evenimentului Romanian Beef Master by Radu Zărnescu, competiţie care a stabilit titlul de cea mai bună echipă de bucătari români specializaţi în prepararea cărnii de vită.

Competiţia a fost câştigată de echipa formată din Adrian Şipoteanu, Ioan David şi Gigi Fedeleş, a menţionat Oros, potrivit g4media.ro.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică