Delicii culinare şi muzică populară la Festivalul "Cântecele Munților" de la Sibiu

Arta culinară este celebrată la cea de-a 46-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților”, prin trei evenimente gastronomice. Festivalul se desfășoară la Sibiu, în perioada 4-9 august 2021, fiind organizat de Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii” Sibiu și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu.

Preparate specifice bucătăriei românești și internaționale fac casă bună cu cântecele și dansurile populare și de petrecere, la evenimentele cu specific culinar. Astfel, miercuri 4 august ora 20, în deschiderea Festivalului „Cântecele Munților”, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” și soliștii Robert Târnăveanu, Adrian Neamțu, Alina Bîcă, Oana Tomoiagă, Ovidiu Homorodean, Andreea Haisan și Stana Stepanescu sunt protagoniștii serii tradiționale românești. Meniul include platou cu bunătăți ardelenești, ceaun de vițel cu mămăliguță și murături, plăcintă cu prune, țuică, vișinată și vin de Cricova. Evenimentul are loc la Restaurantul „Cămara Boierului” al Hotelului Hilton.

Ținutele de gală, romanțele și cântecele de petrecere, interpretate de Matilda Pascal Cojocărița și Ștefan Cigu, Aurora și Săndel Mihai, stau în centrul unei seri speciale, organizate joi 5 august ora 20, la Restaurantul „Cămara Boierului” al Hotelului Hilton. Meniul include salată cu piept de pui la grătar și Riesling dressing, duo de șalău în crustă de porumb și lup de mare în crustă de verdeață, cu risotto și sos ghimbir, pâine, prosecco, vin alb și rosé, apă plată și minerală, cafea, răcoritoare.

Prânzul de duminică 8 august are savoarea Bucovinei, căci, în compania interpretului Călin Brăteanu și a Ansamblului „Arcanul” din Fundu Moldovei, ne vom bucura de preparate specifice, precum ciorbă de sfeclă roșie, cu afumătură, tocăniță de purcel, la ceaun; tocăniță de hribi cu smântână și mămăliguță, pampuște (gogoși) și afinată. Evenimentul are loc la ora 13, la Hanul din Tulgheș din Muzeul ASTRA.

Festivalul „Cântecele Munților” este organizat cu avizul DSP Sibiu, cu respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii.

Ultima oră