cod galben de vijelii și ploi torențiale în sibiu
FOTO arhivă

Meteorologii au emis un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată de luni de la ora 13.00, până luni la ora 22.00, pentru 8 județe. Este vorba despre Suceava, Botoșani, Neamț, Vaslui, Iași, Bacău, Vrancea și Galați. Sibiul este sub cod galben

În intervalul menționat, vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…90 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp.

De asemenea, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată a fost emisă de luni, de la ora 10.00, până luni, la ora 22.00, pentru 17 județe. Este vorba despre Hunedoara, Alba, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Buzău, Brăila, Tulcea și zone din Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova.

În intervalul menționat, în Transilvania, nordul Munteniei și al Dobrogei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.

Ultima oră

Comentariul meu