foto - mii de români părăsesc grecia pentru că intră în scenariul roșu
Sursa Foto - Aleph News

Românii fug din Grecia ca să evite carantina, deoarece de la 1 august țara va intra în zona roșie.

Potrivit Poliției de Frontieră, se înregistrează aglomeraţie la punctul de trecere de la Vama Veche, unde autoturismele aşteaptă o oră şi 20 de minute pentru intrarea în ţară, dar şi la Calafat, unde la intrarea în ţară timpul de aşteptare este de 70 de minute.

La punctul de trecere a frontierei Giurgiu se intră în ţară pe 7 artere, iar timpul de aşteptare este de 50 de minute.

Pe de altă parte, aglomerație este și la intrarea în Grecia. La Makaza, s-a așteptat peste 3 ore la coadă. Fiecare mașină este oprită, sunt verificate documentele turiștilor, iar câteva persoane din interior sunt testate.

„Am stat trei ore, se controlează, se testează fiecare mașină, indiferent dacă sunt documente de persoane vaccinate. Se testează absolut fiecare mașină cu acel bețișor. Singurele persoane care nu au fost testate sunt persoanele care au avut test PCR. În rest, inclusiv cele vaccinate, absolut toate, sunt testate. Din fiecare mașină se iau 1-2 pasageri. Nu toți, dar din fiecare mașină sunt alese niște persoane. Dar verificarea propriu-zisă, în momentul în care se ajunge acolo, este destul de rapidă, 5-10 minute durează”, a povestit la Digi24 Ștefan, un turist român.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu