Ioana și Nicoleta sunt profesoarele de zece ale Sibiului la titularizare - Povești pornite din dragoste pentru copii

În județul Sibiu 652 de profesori au susținut examenul de titularizare. Dintre aceștia doar doi au reușit să obțină nota 10. Este vorba despre o educatoare și o profesoară de limba germană. Poveștile lor au un numitor comun- dragostea pentru copii, deși sunt despărțite de 20 de ani. Nicoleta Stăncuciu are 22 de ani și este educatoare, iar Ioana Denisa Isdrăilă Dragomirescu are 42 de ani și predă de doar doi ani.

De la traduceri la profesorat

Ioana are 42 de ani și este profesoară de limba germană de doar doi ani. Până atunci a profesat ca traducător, în mediul privat. ”Datorită copiilor mei am decis să trec în învățământ. Și mama a fost profesoară de limba română și poate că și de aici am această înclinație. Așa că acum 2 ani, la 40 de ani, am intrat în învățământ, asta chiar dacă atunci când am terminat facultatea respingeam această idee”, spune Ioana.

Profesoara nu este la primul examen de titularizare susținut. ”Am încercat și anii anteriori, dar nu am reușit. Am avut note din ce în ce mai mari, iar acum m-am mobilizat, am învățat și am reușit. Speram la o notă peste 9, dar nu chiar la nota maximă. A fost o surpriză. Examenul pot spune că a fost dificil, este în general un examen greu pentru care trebuie să te pregătești. La corectura unora dintre subiecte poate interveni subiectivitatea. Dar, sunt exemplul că dacă îți dorești cu adevărat și muncești, reușești, al orice vârstă”, este de părere Ioana.

Ioana și Nicoleta sunt profesoarele de zece ale Sibiului la titularizare - Povești pornite din dragoste pentru copii
Isdraila-Dragomirescu Ioana-Denisa

Aceasta spune că cel mai probabil va alege un post de titular ca profesor de germană la școala din Avrig, asta după ce a fost suplinitor la Colegiul Octavian Goga și la Liceul de Arte din Sibiu. Relația pe care a creat-o cu elevii săi, spune Ioana, este cea mai mare satisfacție. ”Am reușit să leg o relație care merge poate chiar către un gen de prietenie cu elevii. Am reușit să îi atrag, să desfășurăm orele foarte bine, este elementul care îmi dă cea mai mare satisfacție. Acum, de când s-au introdus fișele de feed-back și am văzut răspunsurile copiilor, am fost foarte mulțumită. Dacă relația cu elevii e bună, și rezultatele sunt bune, sunt două chestiuni care merg mână în mână”, spune Ioana.

La 22 de ani și-a găsit menirea

Nicoleta Stănciucu este al doilea cadru didactic ce a reușit să obțină nota maximă la examenul de titularizare. Are 22 de ani, iar de trei ani predă la grădinița nr 17 din Sibiu. Deși are o vârstă extrem de fragedă, spune că știe sigur care îi este menirea- aceea de a forma copiii și a le da start-ul în educație. ”M-am motivat foarte tare, pentru că mi-am dorit să am un post de titular. Și asta pentru că asta vreau să fac de acum înainte. Este exact ce îmi place- să fiu cadru didactic în învățământul preșcolar. Îmi plac copiii, îi iubesc, ador să le văd zâmbetul, sunt atât de frumoși și de sinceri. Este cea mai mare bucurie să pot lucra cu ei”, spune Nicoleta.

Ioana și Nicoleta sunt profesoarele de zece ale Sibiului la titularizare - Povești pornite din dragoste pentru copii
Stănciucu Virginia Nicoleta

Tânăra spune că educatorul un rol foarte important în viața copilului. ”Noi suntem cele care îi îndrumăm, le deschidem perspectivele către lumea înconjurătoare, suntem primii care îi ghidează în educație. Așa că este foarte important cum facem asta, cum îi ghidăm, cum le deschidem apetitul pentru cunoaștere”, crede Ioana.

Toate aceste convingeri au determinat- pe tânără să se pregătească pentru examenul de titularizare atât de bine încât să obțină nota maximă. ”Nu speram chiar la zece. Examenul nu mi s-a părut foarte greu, subiectele au fost abordabile, dar la unele răspunsurile pot fi interpretate subiectiv, așa că aici am avut puțină temă. Dar, am reușit. În Sibiu sunt trei posturi libere pentru titulari, dar încă nu m-am hotărât pentru care o să aplic”, spune Ioana.

 

 

 

Ultima oră

2 răspunsuri la “Ioana și Nicoleta sunt profesoarele de zece ale Sibiului la titularizare – Povești pornite din dragoste pentru copii”