sibianul care dădea țepe cu chirii, reținut de poliție și pus sub control judiciar

Alin Vasile Oancea a fost reținut de polițiștii sibieni pentru 24 de ore, dar apoi procurorii l-au pus sub control judiciar. Dacă numele nu vă spune nimic, poate utilizatorul ”Alin Alin” de pe grupurile de chirii din Sibiu sună cunoscut. Este totuși pentru câțiva sibieni care au dorit să închirieze un apartament de la el dar s-au ales cu o mare țeapă. Bărbatul lua banii de chirie dar apoi amâna înmânarea cheilor apartamentului. Mai mult, pe unul dintre posibilii chiriași l-a amenințat.

Faptul că bărbatul nu era tocmai un proprietar onest care închiria un apartament a fost scos la iveală de un tânăr care a dorit să închirieze locuința de pe strada Oștirii. după ce și-a dat seama că a fost înșelat a postat povestea pe grupurile de închirieri din Sibiu. Așa au apărut și alți sibieni care au trecut prin același lucru.

VEZI AICI TOATE DETALIILE AFACERII DUBIOASE CU ÎNCHIRIEREA APARTAMENTULUI DE PE OȘTIRII 

Polițiștii au intrat pe fir după ce au fost depuse mai multe plângeri pe numele lui Oancea. Inițial a fost reținut pentru 24 de ore, dar apoi a fost plasat sub control judiciar.

”La data de 23 iulie a.c., polițiștii Secției Nr. 1 de Poliție Urbană Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 44 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și amenințare.
Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în zilele de 8, respectiv 16 iulie, prin intermediul unei rețele de socializare, ar fi abordat două persoane care își exprimaseră intenția de a închiria o locuință. Sibianul le-ar fi prezentat, pe rând, locuința sa și ar fi închiriat cu fiecare dintre părțile vătămate antecontracte, încasând sumele de 2.100, respectiv 1.000 de lei, fără a pune în executare obligațiile contractuale privind predarea apartamentului.
De asemenea, sibianul ar fi amenințat una dintre victime cu acte de violență pentru a-și retrage plângerea depusă.
Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 23 iulie a.c., polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar la data de 24 iulie a.c., procurorul de caz a dispus față de sibian aplicarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Cercetările sunt continuate la nivelul Secției Nr. 1 de Poliție Urbană Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu”, transmite reprezentanții IPJ Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu