locuințe scoase la vânzare la doar 13 eurocenți
www.radiooltenia.ro

Ce ați spune dacă ați putea cumpăra o casă doar cu 66 de cenți? Ei bine, chiar ați putea dacă vă doriți să vă mutați în Croația. Primăria dintr-un mic orășel din nordul țării a scos la vânzare mai multe imobile contra unor sume derizorii doar pentru a salva localitatea, grav afectată de migrația oamenilor în orașele mai dezvoltate. Însă, pentru a achiziționa o locuință la acest preț, primăria a împus niste condiții pe care cumpărătorii trebuie să le respecte. Cu toate acestea, nu a fost nicio problemă deoarece oameni din toată lumea s-au înghesuit să își cumpere o căsuță în Croația.

După ce populația din Legrad s-a înjumătățit din cauza migrației, autoritățile au decis să vândă casele pentru.. 66 de ban. Prețul a stârnit curiozitatea oamenilor din lumea întreagă iar casele scoase la vânzare s-au dat ca…pâinea caldă.

Deși achiziția este extrem de ieftină, casele necesită renovări serioase deoarece sunt într-o stare avansată de degradare. Municipalitatea oferă ajutor și în acest sens: de 3.000 de euro.

[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”off” download-text=”” attachment_id=”393517″ /]

Cumpărătorii căsuțelor trebuie să respecte însă anumite condiții. De exemplu, să aibă peste 40 de ani și să locuiască o perioadă îndelungată de timp în Legrad.

Și alte țări precum Italia sau Franța vând case la sume de 1 euro. Condițiiloe pentru cei care le cumpără sunt similare cu cele impuse de autoritățile din Legrad – în principal să locuiască mai mult timp la ei în orașe.

Ultima oră

Comentariul meu