Cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, Asociaţia SKV continuă pregătirile pentru organizarea Eurorando. În acest sens sunt deja în lucru trei proiecte.
După finalizarea anul trecut a modulului teoretic al cursului de ghizi voluntari pentru drumeţie, anul acesta, absolvenţii primului ciclu, vor urma un curs de Prim Ajutor susţinut de un formator autorizat şi vor parcurge modulul practic, cu lecţii de ghidaj în teren.
Acesta se va desfăşura în serii cu câte 20 de participanţi şi va fi urmat de un examen final. Absolvenţii vor fi astfel pregătiţi încât să poată organiza în condiţii de siguranţă şi agreabil, neremunerat, excursii pe trasee marcate, pentru colegii de asociaţie, familie şi cercul de prieteni. In cadrul Eurorando vor face echipă şi vor ajuta ghizii profesionişti care vor prelua grupele de participanţi la eveniment. Competenţa va fi atestată fiecăruia printr-un certificat de absolvire şi o insignă emisă de Asociaţia Europeană de Drumeţie / European Ramblers Association, în cadrul unui program care urmăreşte dezvoltarea drumeţiei la scară continentală ca mod sănătos, accesibil şi ecologic de petrecere a timpului liber activ în natură.
Asociaţia SKV se va ocupa de remarcarea şi recondiţionarea a patru trasee din zona Bâlea
Al doilea proiect constă în pregătirea traseelor care vor fi promovate la Eurorando. În total participanţii la eveniment vor avea la dispoziţie 15 trasee de drumeţie de diferite grade de dificultate şi cinci trasee culturale în zona urbană. Asociaţia SKV se va ocupa de remarcarea şi recondiţionarea a patru trasee din zona Bâlea, care includ şi segmente din traseul european E8 de drumeţie de lungă distanţă. Acesta a fost definit de către Asociaţia SKV în cadrul unui proiect anterior şi reprezintă zona românească cu lungime de 1.000 km, pe culmile Carpaţilor Orientali, Meridionali şi sudul Carpaţilor Occidentali, a unei rute care străbate 9 ţări din Irlanda în Bulgaria. Proiectul va fi realizat cu voluntari sub coordonarea unui specialist şi se va desfăşura în perioada iulie-august, cazarea participanţilor fiind asigurată la Baza Salvamont de la Bâlea Lac.
Se va promova cicloturismul
Un al treilea proiect are ca temă dezvoltarea cicloturismului. În acest sens Asociaţia SKV va asigura promovarea în cadrul unui proiect cultural co-finanţat de către Consiliul Judeţean Sibiu, a părţii din judeţul Sibiu a reţelei de trasee de cicloturism din Ţara Făgăraşului, definite şi marcate de către Asociaţia SKV în 2019-2020. Va fi realizată o hartă digitală interactivă accesibilă prin cod QR şi va fi distribuită o hartă format tipărit.