compa sibiu dă gratuit angajaţilor acţiuni răscumpărate de societate

Acţionarii Compa Sibiu (CMP) sunt convocaţi, în data de 9 septembrie, în vederea aprobării implementării unui program de tip “stock option plan”, ce are ca obiectiv acordarea de drepturi de opţiune pentru dobândirea gratuită de către angajaţii şi membrii conducerii a unor acţiuni ce au fost răscumpărate de societate în baza unei hotărâri a AGEA din aprilie anul trecut, se arată într-un raport al producătorului de piese auto publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Demersul are drept scop menţinerea şi motivarea angajaţilor şi a membrilor conducerii, precum şi recompensarea lor pentru activitatea desfăşurată în cadrul Compa, după cum reiese din convocator. În aprilie anul trecut, acţionarii companiei aprobaseră răscumpărarea a cel mult 15 milioane de acţiuni proprii, la preţuri situate între 0,1 lei şi 1 leu, iar până în data de 3 martie, societatea din Sibiu îşi răscumpărase 6,4 milioane de acţiuni, conform rapoartelor de la BVB.

Tot la adunarea din 9 septembrie, acţionarilor Compa li se va supune la vot aprobarea contractării de către Arini Hospitality SRL, societate la care Compa este asociat unic, a unui împrumut bancar pentru finanţarea ajutorului de stat obţinut prin acordul din iunie 2021, emis de Ministerul Finanţelor, în valoare de 14,89 milioane de lei. De asemenea, acţionarii vor mai avea pe masă aprobarea delegării board-ului companiei să stabilească strategia necesară pentru dezvoltarea de către Arini Hospitality a proiectului hotelier Mercur-Ibis, transmite bursa.ro.

Pentru primele trei luni ale acestui an, Compa Sibiu a raportat un profit net de 7,47 milioane de lei, cu 25,9% peste cel din primul trimestru al anului trecut, în condiţiile în care veniturile totale s-au ridicat la 185,52 milioane de lei, în creştere cu 5,3% faţă de aceeaşi perioadă de raportare.

La finele anului trecut, Ioan Deac, preşedinte şi director general al companiei, avea 19% din producătorul de piese auto, în timp ce Ioan Miclea, director economic, deţinea 18,75% din emitentul cu sediul în Sibiu.

Capitalizarea bursieră a producătorului de componente auto se ridică la circa 140 milioane de lei.

Ultima oră

Comentariul meu