Despăgubiri de două milioane euro cerute de familia unui copil mort la Spitalul Județean Sibiu după o operație de polipi
foto: arhivă

În vara anului 2013, un copil în vârstă de 3 ani și jumătate, a murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu în urma unei simple operații de polipi. Familia micuțului Alexandru cere acum despăgubiri de două milioane de euro. În acest sens, conducerea spitalului a cerut Consiliului Județean aprobarea achiziționării serviciilor unui avocat care să reprezinte instituția în acest dosar.

Alexandru Bogdan a ajuns la spital în data de 5 iunie 2013 pentru a fi supus unei operații pentru scoaterea polipilor. La câteva ore de la intervenție, băiețelul a început să se simtă rău. Mama acestuia a observat că buzele i se învinețesc și a chemat medicul, care a constatat că micuțul a intrat în stop cardio-respirator. Băiatul a fost resuscitat, dar a intrat în comă. După o săptămână, în data de 14 iunie 2013, a decedat.

Despăgubiri de două milioane euro cerute de familia unui copil mort la Spitalul Județean Sibiu după o operație de polipi

Părinții acestuia au cerut explicații conducerii spitalului, neînțelegând cum s-a putut întâmpla o asemenea tragedie, fiind vorba despre o operație banală. Au fost depuse și plângeri, iar câteva luni mai târziu reprezentanții spitalului au luat măsuri.

CITEȘTE ȘI: Sancțiuni blânde pentru medicii de la Județean în cazul copilului mort după o operație de polipi

Au trecut opt ani de atunci, iar recent a fost deschis un proces pe rolul Judecătoriei Sibiu. Părinții copilului cer despăgubiri de două milioane de euro, motiv pentru care conducerea SCJU Sibiu a cerut Consiliului Județean aprobarea achiziționării de „servicii juridice de consultanță, asistență și reprezentare” în cadrul dosarului. Proiectul de hotărâre va ajunge pe masa consilierilor județeni la ședința ordinară din 29 iulie.

„În motivarea acestei solicitări, se menționează faptul că, activitatea juridică la nivelul unității sanitare este foarte complexă, volumul de muncă este foarte mare, iar dificultatea cauzei ce se află pe rolul Judecătoriei Sibiu, este determinată de faptul că speța necesită o analiză a tuturor considerentelor de natură, civilă administrativă și penală. De asemenea, în acțiune, se solicită obligarea unității sanitare la plata unor despăgubiri în cuantum de 2.030.000 euro, urmare a săvârșirii unor erori în activitatea de prevenție, diagnostic și tratament, cu ocazia acordării serviciilor de asistență medicală, pacientului respectiv”, se arată în referatul de aprobare atașat proiectului de hotărâre.

Potrivit prevederilor legale, în situații temeinic justificate, în care activitățile juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare, necesare autorităților și instituțiilor publice nu se pot asigura de către personalul de specialitate juridică angajat în aceste entități, pot fi achiziționate servicii de această natură, cu aprobarea consiliului județean.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică