modificări la viitorul lidl din zona trei stejari - la propunerea locuitorilor din zonă

Acum un an sibienii erau invitați să își spună opinia sau să vină cu recomandări asupra proiectului noului Lidl ce se construiește pe locul fostei fabrici Trei Stejari. Proiectantul le-a răspuns celor care au trimis astfel de propuneri, iar principala adăugire la proiect este amplasarea unei stații de încărcare a mașinilor electrice.

Propunerea a venit din partea unui sibian, iar răspunsul proiectantului este că ”Întrucât compania Lidl optimizează constant formatul magazinelor astfel încât să aibă un impact cât mai redus asupra mediului, se optează și pentru folosirea de soluții și tehnologii moderne care asigură standarde înalte de eficiență energetică, printre care amplasarea de stații de încărcare pentru automobilele electrice. Magazinul va conține stație de încărcare a mașinilor electrice”.

Un alt sibian a dorit să se asigure că vor fi suficiente spații verzi, pentru că ”ne-am săturat de atâtea betoane și mașini”. I -sau dat asigurări să spațiile verzi se realizează conform PUG-ului Sibiului, iar prin investiția propusă se vor asigura 1.531 metri pătrați destinați spațiilor verzi, adică aproximativ 20% din suprafața totală a proiectului.

Un vecin al viitorului Lidl a atras atenția constructorilor că este nevoie să asigure suficiente locuri de parcare pentru ca viitorii clienți să nu ocupe locurile destinate blocurilor din zonă, oricum suprasolicitate de cei care vin la spitalul Județean. Sibianului i s-a răspuns că cele 109 locuri de parcare prevăzute în proiect vor fi suficiente.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu