amenzi de 5.000 lei la un eveniment organizat în centrul sibiului - nu s-a făcut triaj la intrare

Organizatorul unui eveniment organizat în centrul Sibiului a fost amendat, marți seara, cu 5.000 de lei pentru că nu a respectat regulile impuse pentru prevenirea infectării cu Covid. Mai exact, deși participarea la eveniment este condiționată de prezentarea certificatului de vaccinare, a unui test COVID-19 sau de dovada trecerii prin boală, orice persoană a putut intra în zona de participare fără să fie verificată.

„În seara zilei de 20 iulie, jandarmii sibieni au sancționat organizatorul unui eveniment din zona centrală a municipiului Sibiu, cu amendă în valoare de 5000 lei, pentru nerespectarea regulilor impuse pentru prevenirea și combaterea pandemiei de Covid-19, pe timpul desfășurării acestuia”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că spațiul destinat evenimentului nu era împrejmuit corespunzător (gardul împrejmuitor nu era continuu, în unele zone lipsea în totalitate), nu se realiza controlul persoanelor cu drept de participare la eveniment, nu exista personal de pază desemnat de către organizator și persoanele participante la eveniment nu purtau măști de protecție.

 

Ultima oră

Comentariul meu