vreme severă în românia - județul sibiu este și el vizat

ANM a emis într-o singură zi 13 coduri roșii și 12 portocalii pentru ploi și vijelii puternice. Avertizările se mențin pe parcursul a câtorva zile și vizează și Sibiul. Există, de asemenea, riscul de inundații în mai multe zone ale țării.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni mai multe avertizări de vreme extremă. La ora 10:00 a intrat în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Acesta va fi valabil până mâine de dimineață, la ora 10:00, și vizează cea mai mare parte a țării. Vor fi averse, fenomene electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 40 de litri/mp.

De la ora 14:00 până mâine dimineață la ora 10:00 va fi cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în zonele de munte, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei iar spre seară în Banat, în cea mai mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei. Vor fi averse, fenomene electrice, vijelii și grindină iar în scurt timp cantitățile de apă vor trece de 60-80 de l/mp.

Sunt vizate județele Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Botoșani, Iași și Bacău.

Mesajul general de cod portocaliu a fost dublat de mai multe avertizări de cod roșu. 

Furtuni vor fi și în zilele următoare. De mâine dimineață, de la ora 10:00, până pe 21 iulie la ora 12:00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Cea mai mare parte a țării, în nord, nord-est, centru, în sud-est și la munte vor fi averse, fenomene electrice, vijelii și grindină. Inclusiv în Capitală vor fi astfel de fenomene, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 70 de l/mp.

Ultima oră

Comentariul meu