"povești tatuate" la cinemateca astra film

În 2018 Astra Film Festival stabilea un nou record. O ediție aniversară care a reunit un număr impresionant de participanți, peste 400 de evenimente cinematografice și o selecție de 128 de filme. Organizatorii continuă retrospectiva celor mai apreciate filme proiectate la festival, cu Ink of Yam / Povești tatuate, un film regizat de Tom Fröhlich, Cel mai bun film din Competiția DocSchool la această ediție. Filmul este este o imagine a Ierusalimului filtrată de mărturisirile unor localnici pe fondul bâzâitului aparatului de tatuat și a durerii înțepăturilor, este o paradă a diversității și o mărturie pentru libertate .

22 iulie Ink of Yam / Povești tatuate

Cel mai bun film din Competiția DocSchool, ediția  #AFF2018

Un salon de tatuaje cu totul special din Ierusalim, doi artişti cu carismă şi spirit liber şi o suită de localnici care se succed într-o paradă a diversităţii alcătuiesc un desen cinematografic complex care rămâne imprimat în memorie asemeni unui tatuaj. Excelenta selecţie de personaje şi imaginea remarcabilă invită publicul să asculte „poveştile care curg în şuvoi nesfârşit” formând „o parte foarte importantă din imaginea adevărată a oraşului meu Ierusalim şi a ţării mele Israel”, după cum spune tattoo artist-ul Poko Haim.

Cinemateca ASTRA FILM a făcut parte din programul Sibiu Capitală Culturală Europeană cu titlul 365 de ferestre spre lume, fiind singurul proiect cultural cu desfăşurare zilnică pe parcursul întregului an. De atunci, mii de pasionaţi ai filmului documentar au avut şansa de a se întâlni cu producţii valoroase din întreaga lume la Cinemateca ASTRA FILM.

Ultima oră

Comentariul meu