terminalul aeroportului sibiu se extinde - va fi de trei ori mai mare

Pasagerii care vor trece prin Aeroportul Sibiu vor avea parte de condiții mai bune decât în prezent. Suprafața terminalului se va mări considerabil. Procedurile se află în faza birocratică, dar, după obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor necesare, construcția efectivă va dura 21 de luni. Măsura extinderii a fost luată pentru că previziunile arată o creștere considerabilă a numărului de călători care vor trece prin aeroportul sibian.

Terminalul de pasageri existent se va extinde spre vest cu un corp de clădire cu suprafața construită de 3495 metri pătrați și spre est cu o clădire în suprafață construită de 5325 metri pătrați. după extindere terminalul de pasageri va avea o suprafață construită la sol de 15560 metri pătrați.

După extindere terminalul va deservi un număr de 1043 la orele de vârf și anual 2.538.000 pasageri.

din punct de vedere funcțional, construcția va fi organizată în două zone- plecări și sosiri, atât pentru curse interne, cât și pentru cele internaționale.

Pe lângă fluxurile curente, terminalul va avea și unul VIP.

În zona PLECĂRI sunt prevăzute 8 automate check-in și 12 ghișee check-in  cu operator. Vor fi 8 benzi pentru preluarea bagajelor, 6 porți se securitate și 7 porți de îmbarcare pentru plecări externe și una pentru plecări interne. Pașapoartele vor fi controlate la 4 cabine și vor fi și 2 automate pentru același lucru.

Sala de așteptare la porțile de îmbarcare va avea 446 de locuri pe scaune, iar sala de așteptare publică 68 de scaune.

Zona SOSIRI  va avea 6 cabine pentru controlul pașapoartelor și 4 automate pentru asta. Cei care sosesc de pe curse internaționale vor avea 2 benzi pentru preluarea bagajelor, iar cursele interne o bandă.

 

Ultima oră

Comentariul meu