instanţa a decis - liviu dragnea poate fi eliberat condiţionat
Foto: Arhivă Mediafax

Tribunalul Giurgiu a decis, joi, că fostul lider al PSD Liviu Dragnea poate fi liberat condiționat.

El a fost încarcerat pe 27 mai 2019 și executa la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.
”Noi am apreciat şi apreciem în continuare că dânsul îndeplinind toate condiţiile legale pe care le cere atât Codul Penal, cât şi Codul de Procedură Penală poate fi admisă fără niciun fel de problemă această liberare condiţionată”, a declarat Flavia Teodosiu, avocata lui Dragnea, la finalul şedinţei de judecată de joi, de la Tribunalul Giurgiu.

Aceasta a mai spus despre clientul său că a făcut tot ce trebuia să facă.

”Ce alt efort oare ar fi trebuit să facă domnul Dragnea în afară de tot ceea ce putea să îndeplinească conform legii şi drepturilor pe care acesta le are? Acest om a primit recompense, credite permanente, atâta timp cât a fost lăsat să muncească (…) A dat dovezi multiple şi de îndreptare şi de efortul pe care l-a depus”, a mai adăugat avocata lui Dragnea, citată de News.ro.

În ziua procesului, Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a făcut câteva declarații despre clientul său. Acesta a dezvăluit că au existat amenințări cu violul, în închisoare.

Întrebată cu privire la acest aspect, reprezentantul legal a venit cu lămuriri: „este o plângere penală dacă este. Este un aspect care este nepublic, nu am ce să vă spun eu în plus”.

Trei decizii în trei luni

În luna aprilie, Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat mai devreme din penitenciar, însă pe 27 aprilie Judecătoria Sectorului 5 i-a respins cererea.

Liviu Dragnea s-a plâns că persoanele din conducerea Penitenciarului Rahova i-au refuzat dreptul la muncă și că i-a fost încălcat dreptul la sănătate.

Fostul lider al PSD a făcut contestaţie, care a fost, de asemenea, respinsă de Tribunalul Bucureşti, pe 27 mai.

În motivarea deciziei de la Tribunalul Bucureşti, se arăta că „instanţa a apreciat că, din analiza coroborată a situaţiei personale a petentului, nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare”.

Deşi decizia Tribunalului Bucureşti era una definitivă, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat-o, iar procesul a fost mutat la Giurgiu.

În cererea de strămutare, Liviu Dragnea a susținut că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu pot fi imparţiali în judecarea cererii sale, deoarece au semnat o petiţie faţă de modificarea Legilor Justiţiei, pe vremea guvernării PSD.

Ultima oră

Comentariul meu