tarife triplate pentru intrarea la zoo - primăria cere părerea sibienilor

Consiliul Local urmează să adopte o hotărâre prin care tarifele pentru intrarea la Grădina Zoologică se vor tripla. Dar, înainte de asta propunerea este supusă dezbaterii publice, ceea ce înseamnă că cetățenii își pot spune părerea sau pot veni cu variante plauzibile.

Propunerea de proiect prevede ca în continuare copiii mai mici de 3 ani și persoanele cu dizabilități să aibă intrarea gratuită. Până acum, elevii, studenții și pensionarii plăteau 2 lei, iar noile tarife prevăd o taxă de 5 lei. Tariful pentru adulți va crește de la 3 la 10 lei. Odată cu aceste schimbări se propune introducerea unui abonament care să permită 10 intrări și care să coste 30 de lei.

Reprezentanții Primăriei spun că această creștere de prețuri este motivată de faptul că tarifele nu au mai crescut din anul 2013, iar costurile legate de întreținerea locației au crescut semnificativ.

Persoanele fizice sau juridice pot depune în scris, până în 27 iulie, propuneri sau sugestii legate de propunerea de hotărâre. Acestea pot fi trimise la e-mail pms@sibiu.ro sau depuse la sediul Primăriei din strada Samuel von Brukenthal, la camera 8.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. primaria si consiliul local sunt cele mai praf institutii – una e cu zoo, alta e cu muzeul astra si nu sunt in stare sa faca un bilet unic de intrare sau un abonament unic, anual, de familie. Vrei sa te plimbi in amandoua, te opresti la poarta dintre ele ca sa cumperi bilet. Penibil! Bine, cei de la muzeu au mai evoluat cu abonamentele electronice, pe baza de cod QR dar zoo se vede ca apartine de echipa fodor.
    PS: De amenajat (pentru pietoni) cararea prin padure, intre zoo si muzeul astra nici nu se pune problema, nu? Pentru asta trebuie sa gandeasca cineva in primarie si in urmatorii 3 ani nu prea are cine.