studiu - dacă te stresezi, poți face alzheimer
  • Stresul este boala secolului 21.
  • Stresul constant afectează sistemul imunitar al creierului.
  • Andreea Bocăneală spune că stresul este parte din viaţa ei.

Stresul este cunoscut ca fiind boala secolului 21.

Un studiu recent făcut o Universitate din Australia, arată că stresul constant poate afecta sistemul imunitar al creierului atât de tare, încât să ducă la simptome de Alzheimer.

Andreea Bocăneală are 25 de ani şi este expert în comunicare. Ea spune că grijile şi stresul fac parte din viaţa ei cotidiană.

„Sunt genul de persoană care se cosumă şi stresează pentru orice lucru, de la examene până la situaţii care apar la serviciu de foarte multe ori sar peste mese, nu mai dorm la fel de bine ca de obicei mă concentrez foarte mult pe găsirea unei soluţii pentru problema cu care mă confront”, a spus Andreea Bocăneală, persoan stresată.

Unele persoane au o probabilitate mai mare de a dezvolta Alzheimer decât altele. Iar în momentul de faţă, nu există încă un tratament pentru vindecarea demenţei.

Medicul psihiatru Marcel Găină spune că stresul este un factor de risc al dezvoltării bolii Alzheimer, însă nu este principalul.

„În esenţă, dacă vorbim de boala Alzheimer, în primul, rând este vârsta care ne predispune. Pe locul doi este predispoziţia genetică. Apoi expunerea la metale grele, dar pe locul patru este stilul de viaţă şi nu în ultimul rând vorbim de stres”, a declarat Marcel Găină, medic psihiatru.

Ultima oră

Comentariul meu