cisnădioara curată - sâmbătă începe a treia etapă de ecologizare a zonei

Locuitorii Cisnădioarei au început acum câteva săptămâni o acțiune de ecologizare a zonei. Au împărțit locul în mai multe părți, au făcut apel la voluntari și s-au apucat de treabă. În primele două etape au adunat mașini întregi de deșeuri. Sâmbătă, 10 iulie, își propun să curețe zona Konrad.

La etapele precedente de ecologizare au participat zeci de voluntari. Și nu doar locuitori ai Cisnădioarei, ci și sibieni care iubesc zona, însoțiți chiar de copii. Au adunat de la pet-uri, la saltele vechi, al anvelope uzate și tot felul de textile care nu au mai fost de folos nimănui și au fost aruncate prin pădure.

Sâmbătă, urmează curățarea celei de a treia zone: Konrad: Sibiului coborare- Sub Cetate- Verzariei – Lunga- Gradinilor.

cisnădioara curată - sâmbătă începe a treia etapă de ecologizare a zonei

Întâlnirea va avea loc la ora 9 în fața restaurantului Sub Cetate. Mănușile și sacii de plastic sunt puși la dispoziție de autoritățile locale, iar la final sacii plini cu gunoaie vor fi încărcați într-o mașină a firmei de salubritate. Organizatorii speră ca până la ora 12 locul să fie igienizat.

cisnădioara curată - sâmbătă începe a treia etapă de ecologizare a zonei

cisnădioara curată - sâmbătă începe a treia etapă de ecologizare a zonei cisnădioara curată - sâmbătă începe a treia etapă de ecologizare a zonei

Spun că toată acțiunea, pe lângă rolul de curățare a zonei, are ca scop conștientizarea celor care vin în zonă că mizeria se aruncă în locurile special amenajate, și nu în pădure, în natură. Au montat și câteva panouri de informare în acest sens și speră ca turiștii, dar și cei care vin aici doar să arunce deșeuri și înțeleagă că noi suntem cei care trebuie să avem grijă de mediul înconjurător.

 

Ultima oră

Comentariul meu