foto pasajul lupeni rămâne un loc dubios în ciuda acțiunilor de igienizare ale primăriei

Pasajul Lupeni este ”de ajutor” pentru sibienii care locuiesc în zonă, pentru că face facilă trecerea între zona Gării și zona străzii Lupeni. Doar că cei câțiva metri ai gang-ului sunt tot mai des evitați, iar femeile în special și copiii preferă să îl ocolească și să ajungă acasă pe alt traseu. Motivul este mizeria, dar în principal oamenii străzii care își fac veacul acolo.

Cei care locuiesc în zonă se plâng de faptul că oamenii fără adăpost își fac nevoile în gang, iar mirosul devine insuportabil. Mai mult, femeile și copiii evită să mai treacă prin pasaj de teama celor care își petrec timpul aici. Reprezentanții Primăriei însă spun că zona este igienizată ori de câte ori este nevoie.

foto pasajul lupeni rămâne un loc dubios în ciuda acțiunilor de igienizare ale primăriei foto pasajul lupeni rămâne un loc dubios în ciuda acțiunilor de igienizare ale primăriei

”În ceea ce privește curățenia în acest pasaj pietonal, Primăria Sibiu îl igienizează periodic, refăcându-i zugrăveala. Ultima acțiune de acest tip a avut loc în octombrie anul trecut. De asemenea, precizăm că pasajele pietonale sunt incluse în programul de salubrizare a domeniului public, fiind prevăzută măturarea manuală zilnică și spălarea pardoselii ori de câte ori este necesar, ultima spălare fiind efectuată în 1 iulie”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

foto pasajul lupeni rămâne un loc dubios în ciuda acțiunilor de igienizare ale primăriei foto pasajul lupeni rămâne un loc dubios în ciuda acțiunilor de igienizare ale primăriei

Nici pereții pasajului Lupeni nu arată mai bine. Sunt plini de graffiti, iar de cele mai multe ori cei care îi mâzgălesc nu pot fi trași la răspundere.

”Pasajul Lupeni este monitorizat de Poliția Locală în contextul în care pereții acestuia au fost mâzgăliți în repetate rânduri cu graffiti. În 5 iulie 2021, în urma unei sesizări telefonice primite în dispecerat cu privire la cetățeni care tulbură liniștea publică, o patrulă s-a deplasat la fața locului. Au fost depistate două persoane minore în apropierea pasajului Lupeni, iar asupra lor s-a găsit un spray care a fost confiscat. Nu s-a putut dovedi concret legătura dintre aceste persoane și desenele din pasajul Lupeni și din acest motiv nu s-a putut aplica o amendă.”, spune Mirela Gligore.

foto pasajul lupeni rămâne un loc dubios în ciuda acțiunilor de igienizare ale primăriei

De la începutul anului până în prezent Poliția Locală a aplicat 5 sancțiuni contravenționale pentru murdărire sau desenarea pe suprafețe aparținând domeniului public în diverse zone ale orașului.”

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Acel tunel era gandit, pe vremuri, pentru facilitarea traficului rutier din si spre zona centrala a orasului. Din pacate s-au zgarcit, desi in contextul actual era mana cereasca.