continuă înscrierile în noua clasă continental în sistem de învățământ profesional dual la liceul tehnologic “independența” din sibiu

continuă înscrierile în noua clasă continental în sistem de învățământ profesional dual la liceul tehnologic “independența” din sibiuContinental, companie tehnologică, împreună cu Liceul Tehnologic “Independența” din Sibiu, înființează o nouă clasă Continental, specializarea „Electronică. Aparate și Echipamente” în sistemul de învățământ profesional dual. Clasa Continental va avea 30 de locuri în anul școlar 2021-2022 și se adresează absolvenților de gimnaziu care doresc să obțină o calificare profesională în domeniul tehnic.

Înscrierile au început în 4 iulie și continua până în 14 iulie la Liceul Tehnologic ”Independența” din Sibiu (Str. Gladiolelor). Cei interesați pot solicita mai multe detalii la numerele de telefon *4000 și 0269 221806 sau la adresa de e-mail scoala.duala@continental-corporation.com.

Timp de trei ani, elevii vor pune bazele electronicii și electromecanicii și vor aplica noțiunile studiate în sectorul producției componentelor electronice pentru industria auto.

În ceea ce privește pachetul de beneficii, acesta include o bursă lunară de 500 de lei: 200 de lei din partea statului și 300 de lei din partea companiei, o bursă de merit care se acordă în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, transport și cazare gratuită pentru elevi în căminul Liceului “Independența”, masă gratuită în cantina Continental în perioadele de practică în companie și precontract de angajare Continental oferit imediat după afișarea rezultatelor.

În funcție de rezultatele școlare și competențele dobândite pe parcursul perioadei practice, absolvenții vor putea fi angajați în poziția de operator linie producție sau tehnician la Continental Sibiu.continuă înscrierile în noua clasă continental în sistem de învățământ profesional dual la liceul tehnologic “independența” din sibiu      „Începând cu anul 2018, Continental Sibiu și-a asumat un rol activ activ în dezvoltarea unei școli profesionale duale atractive, atât pentru elevi, cât și pentru părinții care îi susțin în această alegere. În prezent, peste 100 de elevi învață în Clasele Continental la Liceul Tehnologic „Independența” din Sibiu, în clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, la specializările Electronică și Electromecanică, iar pentru anul școlar 2021-2022, vom înființa o nouă clasă a IX-a, cu specializarea Electronică – Aparate și Echipamente. Continuăm acest proiect cu impact în sistemul de învățământ local în comunitate, oferind elevilor posibilitatea de a se alătura sistemului de învățământ  dual, vocațional, un sistem de mare succes în alte țări, ca de exemplu Germania. Fiind cel mai mare angajator din regiune, ne asumăm această responsabilitate de a crește și califica forța de muncă locală, acesta fiind unul din obiectivele noastre strategice”, a declarat directorul de resurse umane al Continental Sibiu, Lăcrămioara Dărăban.

continuă înscrierile în noua clasă continental în sistem de învățământ profesional dual la liceul tehnologic “independența” din sibiu
Lacramioara Daraban, director resurse umane Continental

Începând cu luna august 2021, 29 de elevi vor intra în compania Continental Sibiu pe poziții de operatori și tehnicieni, fiind prima generație de absolvenți ai clasei Continental din Sibiu, specializarea „Electromecanică”, care își începe cariera în cadrul companiei.

Continental Sibiu face parte din Asociația Româno – Germană, cea care a pus bazele învățământului profesional dual de la Liceul Tehnologic “Independența” din Sibiu, contribuind activ la dezvoltarea unei școli profesionale duale atractive pentru elevi și părinți.

https://youtu.be/zbLmr0bPiAc

La Continental Sibiu sunt fabricate anual aproximativ 35 de milioane de unități electronice de control. Printre produsele dezvoltate, testate și fabricate în Sibiu se numără sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol. Continental Sibiu are în prezent aproximativ 4000 de angajați care combină cunoștințele în dezvoltare software și hardware, experiența în design și simulare, inovația în domeniul inteligenței artificiale, big data și procesele de producție.

continuă înscrierile în noua clasă continental în sistem de învățământ profesional dual la liceul tehnologic “independența” din sibiu

Ultima oră

Comentariul meu