alexandru nazare a fost revocat din fruntea ministerului finanțelor

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că a tramnsmis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din funcție a ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că a cerut în coaliție demisia ministrului Finanțelor. „Acesta ne-a informat că nu dorește să-și dea demisia și preferă să fie revocat. Astăzi, după încă o discuție cu membrii coaliției, am transmis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor”.

Premierul a spus că a transmis la Palatul Cotroceni și propunerea ca el să ocupe interimar această funcție.

„Domnul ministru a avut posibilitatea să își dea demisia, a preferat să fie revocat. Totți liderii coaliției au fost informați de marți după-amiaza”, a precizat Florin Cîțu.

Acesta a vorbit și despre motivele care au stat la baza acestei decizii.

„În ceea ce privește motivele, am făcut o evaluare la șase luni de zile, sunt mai multe lucruri, dar pe scurt cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanțelor”, a spus premierul, care a adăugat că este vorba de proiecte importante pentru atragerea fondurilor europene și eliminarea evaziunii fiscale.

Florin Cîțu a spus că în acest moment nu are nicio propunere pentru noul ministru al Finanțelor. Acesta a mai precizat că este posibil ca corpul de control să meargă la Ministerul Finanțelor.

Ultima oră

Comentariul meu