4 moduri creative de a folosi cafeaua în jurul casei

Cafeaua este o băutură populară, consumată în întreaga lume. Oamenii aruncă, de obicei, resturile lăsate în urmă după ce a fost preparată, dar după ce veți fi citit acest articol, s-ar putea să vă răzgândiți și să le puneți deoparte.

Zațul de cafea are multe utilizări practice în jurul casei și grădinii și poate chiar să vă ajute să vă sporiți rutina de frumusețe. Dacă nu preparați o mulțime de cafea acasă, majoritatea cafenelelor au o mulțime de zaț de cafea pe care sunt dispuși să îl ofere.

Mai jos sunt 4 utilizări creative pentru zațul de cafea.

1. Fertilizați-vă grădina

Majoritatea solului nu conține substanțele nutritive esențiale necesare pentru o creștere optimă a plantelor. De asemenea, pe măsură ce plantele cresc, absorb substanțele nutritive din sol, lăsându-l, în cele din urmă, epuizat. Astfel, majoritatea grădinilor trebuie fertilizate, pentru a se asigura că plantele au hrana de care au nevoie pentru a supraviețui.

Zațul de cafea conține mai multe minerale cheie pentru creșterea plantelor – azot, calciu, potasiu, fier, fosfor, magneziu și crom. Acestea pot ajuta, de asemenea, la absorbția metalelor grele care pot contamina solul. Mai mult, zațul de cafea ajută la atragerea viermilor, care sunt minunați pentru grădina dvs. Pentru a folosi zațul de cafea ca îngrășământ, presărați-l pur și simplu pe solul din jurul plantelor.

2. Compostați-l pentru mai târziu

Dacă nu aveți o nevoie imediată de îngrășământ, vă puteți composta zațul de cafea pentru o utilizare ulterioară. Compostarea este un proces natural care transformă articolele organice, cum ar fi resturile de alimente și resturile, într-un material întunecat și bogat numit compost sau humus. 

Adăugarea de compost în curtea sau grădina dvs. poate ajuta solul să păstreze mai mulți nutrienți și apă, îmbunătățind astfel sănătatea plantelor. Un studiu a constatat că compostul făcut cu zaț de cafea și deșeurile de bucătărie era mai bogat în substanțe nutritive decât compostul făcut doar cu deșeuri. Un alt studiu a comparat 4 loturi de compost care conțin 0%, 10%, 20% și 40% zaț de cafea. Lotul care conținea 40% zaț de cafea a produs cele mai puține emisii de gaze cu efect de seră și compost de cea mai bună calitate. 

Alte elemente pentru compost includ tăieturi de iarbă, frunze, scoarță, ziar mărunțit, ierburi, coji de ouă, pâine învechită și resturi de fructe și legume. Ar trebui să evitați compostarea resturilor de carne și pește, produse lactate, plante bolnave, grăsimi și uleiuri.

3. Respingeți insectele și dăunătorii

Anumiți compuși găsiți în cafea, cum ar fi cofeina și diterpenele, pot fi extrem de toxici pentru insecte. Din acest motiv, puteți folosi zaț de cafea pentru a le respinge. Cafeaua este eficientă în descurajarea țânțarilor, a muștelor și a gândacilor și poate ajuta la menținerea altor dăunători la distanță. 

Pentru a folosi zațul de cafea ca un produs împotriva insectelor și dăunătorilor, pur și simplu așezați-l în boluri sau presărați-l în jurul spațiilor de relaxare exterioare. 

De asemenea, puteți păstra dăunătorii în afara grădinii dvs. prin împrăștierea zațului de cafea în jurul plantelor. Ajută la crearea unei bariere prin care melcilor nu le place să se târască.

4. Îndepărtați puricii animalului dvs. de companie

Puricii sunt o problemă obișnuită la animalele de casă, iar tratarea acestora poate fi costisitoare și consumatoare de timp. Există mai multe produse pentru îndepărtarea puricilor pe piață, dar multe conțin substanțe chimice dure și pot produce efecte secundare nedorite. Din fericire, puricilor nu pare să le placă cafeaua și puteți să considerați zațul de cafea ca un tratament natural. 

Pur și simplu frecați zațul pe toată blana animalului de companie după șamponare. Apoi clătiți-l și lăsați animalul dvs. să se usuce ca de obicei. Unii spun că a face acest lucru poate îmbunătăți, de asemenea, netezime și strălucire hainei animalului dvs. de companie, dar există puține cercetări care să susțină aceste afirmații.

 Cu toate acestea, zațul de cafea poate fi mai puțin eficient decât un produs eliberat pe bază de rețetă, deci dacă animalul dvs. de companie are purici și acest tratament nu funcționează, poate doriți să contactați un veterinar pentru a discuta despre opțiuni alternative.

 De asemenea, zațul de cafea trebuie utilizat numai în exterior. El poate fi toxic pentru câini, dacă este consumat.

Ultima oră

Comentariul meu