video sibianca sofia șerb, în finala famelab - proiectul ei a impresionat pe toată lumea

FameLab 2021, finala din România a competiției internaționale despre știință, a avut un reprezentant din Sibiu. O reprezentantă mai exact, pe Sofia Șerb, proaspăt absolventă a Universității ”Lucian Blaga”. Sofia le-a vorbit membrilor juriului despre legătura dintre robotică și lingvistică. Nu a câștigat concursul, dar spune că experiența o va ajuta pe viitor.

Sofia s-a numărat printre cei 11 studenți finaliști ai competiției din România a FameLab 2021 organizat de British Council, o competiție globală care îi premiază pe cei buni tineri comunicatori în domeniul științei. Tema ediției din 2021 a fost „Science for a better future”. Participanții și-au putut alege orice temă din domeniile menționate, iar prin discursurile lor să ajute publicul să înțeleagă rolul științei și al tehnologiei în probleme actuale de la nivel global.

Sofia, care tocmai a absolvit Facultatea de Litere și Arte, specializarea Limbi moderne aplicate- germana- engleză, a ales ca în prezentarea de trei minute să vorbească despre Inteligență Artificială și Limbaj, mai exact despre felul în care comunică roboții și cum sunt ei programați să facă asta. ”Am vorbit despre Alexa și Sofia, doi cunoscuți roboți, despre cum este programat limbajul lor, despre felul în care percepem noi oamenii acest tip de limbaj. Pentru că acești roboți nu doar pun un cuvânt după celălalt, în spatele limbajului și vocabularului lor stă o muncă de cercetare în primul rând”, explică Sofia.

Sibianca nu a câștigat concursul, dar va reveni și anul viitor, iar experiența o va ajuta cu siguranță în proiectele viitoare. ”A fost prima dată când am vorbit liber pe o scenă digitală. M-a ajutat pe plan personal, pe direcția dezvoltării personale, să învăț să interacționez cu un public specializat sau nespecializat în domeniu. Înaintea competiției organizatorii ne-au oferit un training cu un speaker motivațional britanic de la care am învățat foarte multe, ne-a prezentat câteva tehnici care folosesc în PR”, spune Sofia.

Sofia tocmai a absolvit facultatea, iar acum se îndreaptă către un master. I-ar plăcea să activeze în interpretare, dar și în domenii ca HR-ul sau PR-ul.

Prezentarea Sofiei Șerb începe la 1:26:00

YouTube video

 

 

Ultima oră

Comentariul meu