cele mai frumoase fotografii ale munţilor făgăraş pot fi admirate la avrig şi la sibiu

Începând cu data de 5 iulie, Fundația Conservation Carpathia vă invită să cunoașteți poveștile Munților Făgăraș într-o expoziție itinerantă unică în România. Expoziția adună imagini selectate din albumul “2544m – Poveștile Munților Făgăraș, cei mai înalți între Carpații României”, lansat la începutul acestui an.

cele mai frumoase fotografii ale munţilor făgăraş pot fi admirate la avrig şi la sibiu

Expoziția va poposi în 10 comune și orașe: Rucăr, Dâmbovicioara, Valea Mare Pravăț, Lerești, Nucșoara, Arefu, Câineni, Avrig, Sibiu și Făgăraș. Prima oprire, 5-15 iulie, expoziția o va face la Rucăr. Apoi, vreme de câte o săptămână va poposi în celelalte localități.

Prin fotografiile realizate de Dan Dinu și alți fotografi români, veți putea călători printre vârfuri semețe, flori, animale de-ale locului, plaiuri vechi și pe cărări neumblate. Pornind pe făgașul Făgărașilor, de la Urlătoarea Bâlei la culcușul râsului, de la Sâmbăta de Jos la 2544 de metri înălțime, de la Turnul Roșu la Lacul Galbena, acest album s-a născut din dorința Fundației Conservation Carpathia de a face accesibilă frumusețea Munților Făgăraș oamenilor de pretutindeni.

“O imagine înseamnă cât o mie de cuvinte, iar expoziția și albumul pe care fundația la lansat anului acesta adună ce e mai frumos la acești munți – oameni, locuri, povești care vorbesc despre fapte. Iar prin tot ceea ce facem noi, prin faptele noastre, încercăm să lăsăm în urma noastră un proiect unic în Europa prin care să conservăm natura. Încurajăm dezvoltarea durabilă a acestor comunități din regiunea Făgăraș, iar natura și tot ce ne oferă ea au un rol esențial. Este nevoie să protejăm acești plămâni ai României, iar aceste imagini deosebite au surprins tocmai esența acestor locuri de poveste”, a declarat Ioana Mehedin, Director Comunicare în cadrul Fundației Conservation Carpathia.

Conservarea naturii și proiectele de dezvoltare durabilă în Făgăraș rămân obiectivul Fundației Conservation Carpathia, dar și al celor care vor să lase mai departe, moștenire, un colț verde în această zonă a Europei.

Expoziția ajunge în comunitățile din regiune datorită suportului oferit de: Primăria Rucăr și Liceul Tehnologic ”Victor Slăvescu”, Primăria Dâmbovicioara și Centrul de Informare Turistică, Primăria Valea Mare Pravăț, Primăria Lerești, Primăria Nucșoara, Primăria Arefu, Primăria Câineni, Palatul Brukenthal Avrig, Muzeul ASTRA Sibiu, Primăria Făgăraș.

Programul expoziției

  • Rucăr, Argeș 05-15.07
  • Dâmbovicioara, Argeș 15-22.07
  • Valea Mare Pravăț, Argeș 22-29.07
  • Lerești, Argeș 29.07-05.08
  • Nucșoara, Argeș 5-12.08
  • Arefu, Argeș 12-19.08
  • Câineni, Vâlcea 19-26.08
  • Avrig, Sibiu 26.08-02.09
  • Sibiu 02-09.09
  • Făgăraș, Brașov 09-19.09

Fundația Conservation Carpathia a realizat expoziția itinerantă cu sprijinul OAK Foundation.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică