Publicat înROMÂNIA, Ultima oră

VIDEO Explozie puternică la Rafinăria Petromidia – Un mort şi cinci răniţi

video explozie puternică la rafinăria petromidia - un mort şi cinci răniţi

Explozie la Rafinăria Petromidia. Un bărbat a murit şi cinci persoane sunt rănite. Incendiul se manifestă la o instalație de transport petrolier, cu flacără deschisă și degajări de gaze toxice, la două ore de la producerea exploziei.

ISU anunță că până la acest moment sunt cinci persoane rănite, iar o a decedat. O persoană, în stare gravă (cu arsuri pe 45% din suprafața corpului) a fost preluată de elicopterul SMURD și transportată la spital. O altă victimă a suferit un traumatism lombar, iar alte persoane au arsuri mai ușoare și sunt conștiente.

În acest moment 50 de pompieri acționează pentru răcirea instalației de transport a gazului și, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Constanța intervenția este dificilă, incendiul se manifestă cu flacără deschisă și este dificil de respirat din cauza noxelor.

IGSU precizează că “la acest moment situația este sub control, iar în urma consultării cu reprezentanții Gărzii de Mediu, direcția fumului este în sens opus fată de plajă și de oraș, motiv pentru care cetățenii sunt în siguranță. Cu toate acestea rugăm populația să își ia măsuri de autoprotecție prin închiderea ferestrelor.”

Puțin înainte de ora 12.30, turiștii de pe plajele din apropiere au început să posteze imagini cu un nor mare de fum negru și chiar o flacără în zona Rafinăriei de la Capul Midia-Năvodari.

Numeroase ambulanțe ISU/SAJ se îndreaptă spre rafinărie. ISU Constanța, confirmă existența unei victime cu arsuri de căi aeriene și pe circa 45% din suprafața corpului. Prefectul județului Constanța, în direct la Digi 24, confirmă existența unei a doua victime.

IGSU a mobilizat autospeciale de stingere din cinci județe învecinate, “pentru optimizarea acțiunilor de răspuns”. În zonă a fost trimis și un elicopter SMURD.

[fvplayer id=”84″]

Ultima oră

Comentariul meu

Conectare

V-am trimis recent un link de autentificare. Vă rugăm să vă verificați căsuța poștală!

Conectați-vă cu parola de mai jos sau conectați-vă folosind e-mailul dvs.

Primiți un cod trimis pe e-mail pentru a vă înregistra sau conectați-vă folosind o parolă.

Introduceți codul pe care l-ați primit prin e-mail pentru a vă conecta sau conectați-vă folosind o parolă.

Termeni și condiții