Este mai bine să cumperi un laptop pentru jocuri pentru design grafic?

Cumpărarea unui laptop de gaming pentru a fi utilizat în designul grafic este ceva ce devine din ce în ce mai frecvent. Este aceasta o mișcare bună? Care sunt avantajele dacă faci asta?

Motivele pentru a cumpăra un laptop de gaming pentru design grafic

Au randament mai bun

Primul motiv în favoarea cumpărării unui laptop de gaming pentru design grafic este, fără îndoială, faptul că acestea tind să aibă procesoare și plăci grafice mai bune decât ultrabookurile și alte tipuri de laptopuri, datorită concentrării lor deosebite pe performanțe ridicate.Astfel, este mult mai probabil să găsiți procesoare potente, cu 6 sau 8 nuclee, și plăci video puternice, care în funcție de aplicație pot fi un mare avantaj.

Au răcire mai bună

Bineînțeles, datorită acestei priorități de performanță față de designul extern, va avea, de asemenea, tendința de a avea o răcire mai performantă decât în ​​cazul altor tipuri de notebook-uri. Una destinată jocurilor ar trebui să fie pregătită pentru a face față acestor tipuri de activități, care se caracterizează printr-un mare stres pus pe placa video, care este o componentă care consumă mult. Deci, astfel ar trebui să avem o răcire mai mult sau mai puțin amplă pentru sarcinile de design grafic.

Mai ușor de întreținut

Să nu uităm că, ca regulă generală, laptopurile pentru gaming oferă opțiuni de întreținere mai bune decât cele convenționale. Totuși, acest lucru este ceva care de-a lungul anilor devine mai puțin adevărat.

Gaming laptop EMAG, vezi gama complete de laptopuri de gaming

Oricum ar fi, cea mai importantă caracteristică a noastră aici este, fără îndoială, memoria RAM, care, în cazul extinderii, ne va permite să ajungem la cantități destul de mari, în funcție de compatibilitatea laptopului. De exemplu, am putea face ca unul cu 16 GB să ajungă la 32 GB sau chiar 64 GB, dacă este posibil, ceea ce aduce beneficii mari designerilor grafici, dacă vor lucra cu mai multe programe și cu fotografii mari.

Pe de altă parte, în majoritatea ultrabook-urilor, memoria RAM este lipită, deci nu poate fi extinsă și, în general, nu există multe laptopuri cu cantități mari de memorie ca standard.

Ecrane mai mari

Un alt fapt relevant este dimensiunea ecranului, deoarece la laptopurile pentru gaming acestea sunt de obicei de 15,6 inci și chiar 17 inci în unele cazuri, dar la alte tipuri de laptopuri va fi mai frecvent să vedeți doar 13 sau 14 inci.

Acest lucru va depinde de modelul specific, dar în termeni generali este adevărat. De asemenea, depinde foarte mult de prioritățile designerului, deoarece nu trebuie să căutați neapărat un ecran deosebit de mare.

Conectivitate bună

În ultimii ani, designul extern a fost prioritar într-un mod destul de exagerat față de conectivitatea notebook-urilor. Este foarte obișnuit să găsești ultrabook-uri care au doar porturi USB-C, deși din fericire sunt Thunderbolt și ne oferă capacități mari. Totuși, acestea sunt, de asemenea, un impediment: implică cheltuirea mai multor bani, îngrijorarea în legătură cu cumpărarea și deținerea adaptoarelor etc.

De multe ori, cei care se dedică designului grafic vor dori să conecteze un număr mare de dispozitive la laptopul lor. Ar putea fi un monitor extern, mai multe unități de stocare, un calibrator, etc. Este mai probabil să găsiți un laptop pentru jocuri care să vă satisfacă nevoile de conectivitate, mai degrabă decât un ultrabook.

În plus, este încă perfect obișnuit să găsești un port Thunderbolt pe un laptop de gaming, așa că ai putea merge chiar mai departe în ceea ce privește conectivitatea respectivă.

Să vorbim totuși și de câteva dezavantaje al laptopurilor de gaming pentru design grafic.

În primul rând și cel mai evident ar putea fi autonomia bateriei. Datorită concentrării sale pe performanță, este mai frecvent ca un laptop de gaming să aibă o autonomie mai mică. Performanța ridicată a procesoarelor și a plăcilor grafice implică, de asemenea, un consum mai mare. Un alt dezavantaj ar putea consta în dimensiunile sale, de obicei mai mari și mai „butucănoase” față de celelalte laptopuri obișnuite.

Ultima oră

Comentariul meu