doliu la muzeul brukenthal din sibiu - un muzeograf s-a sinucis

Muzeul Național Brukenthal din Sibiu este în doliu. Claudiu Munteanu, muzeograf și arheolog, unul dintre cei mai tineri cercetători, a decedat.

Claudiu Munteanu a fost muzeograf la Muzeul de Istorie Casa Altemberger. Acesta a fost găsit decedat în locuința sa. Muzeograful s-a sinucis.

„Anunțăm cu deosebită tristețe dispariția prematură a colegului nostru, Claudiu Munteanu, muzeograf în cadrul Muzeului de Istorie Casa Altemberger. Să vorbești despre un coleg la timpul trecut este extrem de dificil, cu atât mai mult în cazuri ca acesta, când tineri cercetători dispar atât de prematur și lasă un gol semnificativ în activitatea instituției”, anunță pe Facebook reprezentanții Muzeului Național Brukenthal.
Claudiu Munteanu a absolvit cursurile Facultății de Litere, Istorie și Jurnalistică obținând diploma de istoric în anul 2002, și a continuat parcursul științific prin studiile aprofundate în cadrul Universității Lucian Blaga, în domeniul Conservarea și Restaurarea Patrimoniului Cultural Național, încheiate în anul 2003. A urmat studiile doctorale în cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, sub coordonarea prof.univ.dr. Octavian Bounegru, încheiate în anul 2011. În cadrul Muzeului Național Brukenthal s-a angajat în anul 2003 și a evoluat la potențialul maxim al specializării sale ca muzeograf IA, expert în numismatică – perioada romană și arheolog expert.
Pasiunea lui pentru istorie, arheologie și în special numismatică a avut ca rezultat o lungă serie de studii publicate în țară și străinătate, Claudiu (Puiu) fiind unul dintre cei mai acribici tineri cercetători ai muzeului.
Sursa: Brukenthal National Museum / Muzeul Național Brukenthal Facebook

Ultima oră

Comentariul meu