concursul de creaţie literară ”lirismograf” și-a desemnat câștigătorii

Ca în fiecare an, Concursul de Creaţie Literară ”Lirismograf” şi-a deschis cu generozitate porţile pentru a-i primi şi a-i încuraja pe tinerii scriitori români să împărtăşească lumii harul creaţiei şi al beletristicii.

A XXI-a ediţie a concursului organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu şi-a încheiat procesul de jurizare, desemnând, dintre cei peste 70 de tineri participanți, câştigătorii. De remarcat a fost faptul ca 12 dintre cei a căror lucrări au fost selectate sunt studenți în centrul universitar sibian. Dintre aceștie, fruntași sibieni au fost:

SECȚIUNEA POEZIE

Locul II – Giulia Cristiana Petrușca (Sibiu)

Mențiune – Andreea Aldea (Sibiu)

Mențiune – Mihai Adrian Smaranda (Sibiu)

SECȚIUNEA PROZĂ

Locul I – Teodora Mihaela Mitea (Sibiu)

Felicitări celor publicați. Textele sunt uneori expresii ale elanurilor adolescentine, alteori dovedesc preocupări serioase, de pildă cea a identității. Mă bucur când citesc lucrări ce probează maturitate, cum sunt cele semnate de Daniela Onaga și Iulian-Emil Coțofană. Și sunt curios să văd dacă și cum va evolua Mihaela Ghigulescu, tânără ce îndrăznește să afișeze naivitate”, a declarat domnul Ion Mircioagă, profesor al Universității Naționale de Arte ”George Enescu” din Iași și membru al juriului ediției din acest an.

Cele mai bune lucrări primite la concurs în cadrul celor cinci secțiuni (poezie, proză, eseu, critică literară și dramaturgie), au fost publicate în Antologia Conexiuni 2021, iar autorii acestora au primit prin poştă un exemplar al Antologiei.

Poeții, prozatorii, eseiștii, criticii literari și dramaturgii la început de drum au o șansă, în cadrul acestui concurs anual, de a se face cunoscuți. Cu toții știm că orice început de drum este anevoios, iar literatura nu face excepție. Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu vine în sprijinul tinerilor scriitori, încurajându-i și susținându-i. Felicităm vechii participanţi, dar şi pe noii participanţi, şi nu în ultimul rând pe căştigători,” a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu