amendă usturătoare pentru un comerciant din sibiu din cauza unor etichete
foto arhivă

Autoritățile sibiene continuă verificările pentru respectarea normelor anti covid, chiar dacă numărul cazurilor a scăzut semnificativ. Au descoperit totuși un sibian care nu a purtat masca atunci când trebuia, iar un comerciant s-a ales cu o amendă uriașă.

Au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 70 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 268 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 49 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 98 de mijloace de transport, din care 4 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, a fost aplicată 1 sancțiune contravențională cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii sanitare.

În data de 30 iunie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 12 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. A fost aplicata o sancțiune contravențională în valoare de 10000 lei, pentru etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Ultima oră

Comentariul meu