sibian internat în spital în stare gravă - a căzut din autobuz și a dat cu capul de asfalt
foto: arhivă

Un bărbat a ajuns la spital cu mai multe răni la nivelul feței, săptămâna trecută, după ce a căzut dintr-un autobuz. Omul a suferit o criză epileptică în momentul în care a vrut să coboare din mijlocul de transport în comun. Totul s-a petrecut în stația de la Piața Cibin de pe strada Malului din municipiul Sibiu.

Un eveniment teribil a avut loc, marțea trecută, în jurul orei 18:30, într-o stație de autobuz din Sibiu. Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, a căzut dintr-un mijloc de transport în comun al Tursib. Omul se simțea rău încă de când se afla în interiorul vehiculului, drept dovadă, în timp ce se deplasa către ușă, s-a clătinat și și-a pierdut echilibrul.

Bărbatul s-a prăbușit mai apoi pe asfalt și a suferit răni la nivelul feței. Șoferul, împreună cu încă o persoană, au coborât și i-au dat o mână de ajutor. Cei doi l-au ridicat de pe asfalt și l-au pus pe banca din stație, acolo unde i-au șters sângele ce i se scurgea de pe față. Martorii spun că șoferul a stat preț de câteva minute în stație, după care a continuat cursa.

„Bărbatul s-a dus către ușa autobuzului, iar șoferul exact atunci a închis-o. Probabil nu l-a văzut că voia să coboare și omul a rămas câteva secunde prins în ușă. Imediat ușile s-au deschis, iar el a căzut pe stradă și s-a lovit la față. L-a ajutat șoferul să se ridice. Era plin de sânge pe toată fața și pe haine, era lovit rău, dar era conștient”, spun martorii.

Dus la spital în urma unui apel la 112

Bărbatul a fost dus la spital la câteva minute după incident cu un echipaj al Ambulanței. O persoană a sunat la 112 și a anunțat evenimentul. La Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) bărbatul a ajuns în jurul orei 19:00, având mai multe contuzii la nivelul feței. Acesta a primit îngrijiri medicale, iar în jurul orei 22:00, a fost externat cu recomandări medicale. Reprezentanții Spitalului Județean spun că bărbatul se afla în stare de ebrietate.

Trimis acasă și internat la Psihiatrie

Ora de Sibiu a luat legătura cu familia bărbatului. Nora acestuia spune că omul nu a căzut din cauză că ar fi fost băut, ci din pricina unei crize de epilepsie. Starea lui de sănătate ar fi fost critică, astfel că s-a luat decizia internării lui la Spitalul de Psihiatrie. Bărbatul nu își mai aduce aminte acum ce s-a întâmplat în acea zi când a căzut și are lacune de memorie.

Tursib: Șoferul a sesizat incidentul și l-a ajutat pe bărbat

Reprezentanții Tursib confirmă evenimentul și spun că șoferul a anunțat imediat ceea ce s-a întâmplat. „Șoferul a sesizat incidentul și a coborât din autobuz, l-a ajutat să se ridice, l-a așezat pe bancă în stația de autobuz și i-a oferit șervețele ca să se curețe. Din declarațiile conducătorului auto, între timp, o doamnă din autobuz a sunat la 112. Văzând că persoana accidentată nu era în stare gravă și pentru că o altă persoană stătea cu el în stație în așteptarea salvării, șoferul și-a continuat traseul, deoarece avea călători în autobuz”, spune Raluca Racz, purtătorul de cuvânt al Tursib.

Reprezentanții Tursib spun că au verificat și camerele de supraveghere din autobuzul 16 pentru a vedea ce s-a întâmplat în acea zi. Potrivit acestora, bărbatul s-ar fi urcat în stația din Valea Aurie fiind deja accidentat. „S-au vizionat imaginile de pe camerele video ale autobuzului, pe parcursul întregii semicurse, cu plecare din capătul de linie Valea Aurie. Călătorul în cauză a urcat în autobuzul Tursib în stația Valea Aurie fiind deja accidentat, cu urme de sânge pe față și deplasându-se vizibil dezechilibrat”, spune purtătorul de cuvânt al Tursib.

Ultima oră

Comentariul meu