comandamentul corpului multinaţional sud-est al nato începe activitatea la sibiu

Joi, 01 iulie 2021, începând cu ora 10.00, la sediul Unității Militare nr. 02310 Sibiu, va avea loc ceremonia militară organizată cu ocazia redislocării Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est (HQ MNC-SE) din București și de începere a activității în garnizoana Sibiu.

Ceremonia militară se va desfășura în prezența șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel PETRESCU, a reprezentanților autorităților publice centrale și locale, a comandanților structurilor din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională din Sibiu, a atașaților militari și a membrilor familiilor personalului HQ MNC-SE și Regimentului 46 Sprijin.

Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est (HQ MNC-SE) a fost înfiinţat în anul 2020, cu dislocare temporară în garnizoana București, iar în luna februarie a anului 2021 a fost activat în Structura de Forţe a NATO.

În data de 14.06.2021, la finalul exercițiului de comandament DEFENDER-Europe 21 CAX/CPX, comandantul HQ MNC-SE, generalul-locotenent Tomiță-Cătălin TOMESCU, a declarat realizarea Capacității Operaţionale Inițiale de către această structură, ceea ce va permite funcționarea HQ MNC-SE în rolul de comandament de corp în Structura de Forțe NATO, cu misiunea de a asigura coordonarea forțelor din cadrul prezenței aliate din regiune, monitorizarea evoluțiilor din mediul de securitate, precum și o mai bună integrare operațională a forțelor aliate la criză și conflict.

Ultima oră

Comentariul meu