Lucrările la Pavilionul IV de la Spitalul Clinic de Psihiatrie avansează într-un ritm bun, existând posibilitatea ca proiectul să se încheie înainte de termenul convenit.
“Investiția a început în aprilie și are un progres fizic de 30 %. Toate lucrările de dezafectare s-au realizat, iar cele de consolidare sunt și ele aproape gata”, spune Adrian Bibu.
La Pavilionul IV, conform proiectului finanțat din bani europeni, se realizează lucrări de creștere a eficienței energetice, de consolidare a clădirii, lucrări de finisaje interioare (pardoseli, pereți și tavane, tâmplărie exterioară, tâmplărie interioară) și exterioare, se reface acoperișul și învelitoarea (termoizolarea), instalațiile electrice, termice și sanitare, se reface racordul la rețeaua de gaz și se va instala o nouă centrală proprie. Valoarea proiectului este de 2,8 milioane lei fără TVA.
Un alt proiect finanțat din bani europeni al Consiliului Județean Sibiu este în plină desfășurate la Dispensarul Spitalului de Pneumoftiziologie (TBC). Aici stadiul fizic al lucrărilor este de 40% , de asemenea la doar câteva luni de la predarea amplasamentului. Investiția de la TBC va conduce la scăderea costurilor de funcționare a clădirii și la creșterea calității serviciilor medicale.
“Progresele pe șantierul de la TBC sunt vizibile inclusiv din stradă și am încredere că ritmul se va păstra. Cel târziu în februarie anul viitor clădirea va fi gata, va fi eficientizată, deci vor scădea costurile cu energia, iar calitatea serviciilor oferite sibienilor va crește prin aceasta reabilitare”, spune Bibu.
La Dispensarul TBC s-au executat deja lucrări de dezafectare și demontare, de zidărie și tencuieli, de reparații la învelitoare, de ignifugare, au fost realizate hidroizolații, finisaje, s-au executat parțial instalațiile electrice, sanitare, termice și de ventilație, precum și altele.
Valoarea totală a proiectului este de 3,1 milioane lei inclusiv TVA, iar termenul de finalizare este 28 februarie 2022.
Companiile care execută lucrările de la TBC și Psihiatrie sunt Total NSA AG Construct, respectiv NV Const .
Bugetul folosit de Consiliul Județean Sibiu pentru realizarea celor două obiective provin din fonduri europene.
“Atragerea de fonduri europene este o prioritate pentru Consiliul Județean Sibiu. Avem o echipă performantă care își ia foarte în serios misiunea, de la identificarea soluțiilor de finanțare și până la întocmirea proiectelor și implementarea acestora”, mai spune Adrian Bibu.