ULBS cotată cu patru stele într-o evaluare a celor mai bune universități

În urma unui proces de audit internaţional care a durat patru luni, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a fost cotată cu patru stele QS. Sistemul QS Stars este un mecanism complex de evaluare a excelenţei academice dezvoltat de către Quacquarelli Symonds (QS), unul dintre cele mai prestigioase organisme de ranking academic la nivel mondial, care acordă fiecărei universităţi evaluate între una şi cinci stele, în funcţie de performanţa acesteia în domenii precum predarea, cercetarea, angajabilitatea, internaţionalizarea, dotările, inovarea, implicarea socială ş.a.

Conform sistemului QS Stars, obţinerea a patru stele certifică o universitate „puternic internaţionalizată”, care probează „excelenţa atât în predare, cât şi în cercetare” şi care „oferă un mediu excelent pentru studenţii şi cadrele sale didactice”.

Până de curând, doar două universităţi româneşti dintr-un centru academic de tradiţie au mai obţinut cotaţii QS Stars, ambele fiind distinse cu câte patru stele. Acestui grup select i se adaugă acum şi ULBS, care a reuşit să obţină cotaţia maximă atinsă până în prezent la nivelul României.

E de menţionat şi că în domenii precum predarea, angajabilitatea, dezvoltarea profesională şi incluziunea ULBS a obţinut 5 stele, punctaj caracteristic universităţilor de tip world class.

Ultima oră

Comentariul meu